I går firade jag och maken bröllopsdag och eftersom jag var ledig passade jag på att slänga ihop en smarrig efterrätt. De är ju rabarbersäsong och då jag älskar rabarber ville jag testa ett recept jag nyligen hittat. Jag hade dock inte alla ingredienser hemma så jag ändrade lite i receptet och det blev jättegott.
 
 
Till fyra portioner behöver du:
 
300 g rabarber
3 msk honung
1 msk vatten
1 msk ingefära
1 dl grekis yoghurt
 
2 msk smör
2 msk agavesirap
1/2 dl sesamfrö
1/2 dl solroskärnor
 
Gör så här:
 
1. Skär rabarbern i bitar. Koka upp den tillsammans med honung, vatten och  ingefära. Koka tills rabarbern mjuknat och blivit som kräm. Häll upp i fyra glas och låt svalna. 
 
2. Smält smör och agavesirap i en stekpanna. Häll i fröna och rör om. När allt har fått fin färg efter en stund häller du upp smeten på ett bakplåtspapper och låter den svalna. SEdan kan du bryta den i mindre bitar.
 
3. Lägg yoghurt ovanpå rabarbern och toppa med sesamknäcken.
 
 
Sesamknäcken blev galet god och jag mumsade i mig massor både före och efter vi åt då det blev en del över. Barnen gillade dock inte denna efterrätt vilket gjorde att det blev mer till mig och maken.
 
 
Om ni är lika förtjusta i rabarber som jag är så hittar ni en hel hög med smarriga rabarberrecept under Goda recept med rabarber.
 
Förra året gjorde jag även en Lite nyttigare rabarberpaj som blev väldigt god.
 
 
Sarah

åh ser gött ut =)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress