Jag älskar rabarber och brukar prova ett nytt recept varje år. Den här gången blev det en lite nyttigare paj bakad på honung istället för vanligt socker. Jag testade mig fram så receptet är inte 100 procentigt men jag tror att det blir bra med måttangivelserna nedan. Om inte annat hoppas jag det för gott blev det så jag måste göra en ny snart igen.
 
 

Du behöver:

Cirka 600 g rabarber

50 g kokosolja

1 ½ dl havregryn

1 dl honung

1/2 tsk vaniljpulver

 2 msk maizena

2 ½ dl mandelmjöl

Lite flingsalt

Gör så här:

Blanda kokosolja havregryn, vaniljpulver, mandelmjöl och flingsalt och nyp ihop till en smulig deg. Skär rabarbern i två cm tjocka bitar. Rör ihop rabarber, honung, vaniljpulver och maizena. Lägg rabarbern i en pajform.

Grädda rabarbern i ca 20 minuter i 200 °C mitt i ugnen. Ta ut formen och smula över degen. Grädda i ytterligare 20 minuter eller tills pajen fått fin färg. Servera med vispad grädde.

 
 
Smarrigt värre. Kan meddela att pajen försvann i ett naffs.
 
 
Den lilla gräddskålen är så himla söt tycker jag och perfekt att servera i när det vankas paj.
 
 
Att baka med honung blir gott tycker jag och även om det är sött så innehåller honung i vart fall fler nyttigheter än vad vanligt socker gör.
 
 
Dessa skedar, som jag har fått av en vän som i sin tur hittat dem på loppis, är så himla fina tycker jag.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress