Det här året inledde vi i Kläppen så det blev en vecka i skidkläder, jag har ju tidigare skrivit om mitt skidställ från Picture Organic Clothing som jag gillar väldigt mycket och det känns skönt att kunna vara både hållbar och stylish i backen. 
 
(null)
 
Ni hittar fler bilder på mitt skidställ här
 
(null)
 
Tillbaka på kontoret körde jag på det lite mer romantiska temat med spetsblus, ullkofta, långkjol och uppsatt hår. 100 % second hand-fynd i vanlig ordning. 
 
(null)
 
Jag kände mig lite som en gammaldags fröken och jag har faktiskt alltid varit lite svag för tidigt 1900-tal när det kommer till kläder. Tänk er Madicken på Junibacken eller Rose i Titanic. Älskart´t!
 
(null)
 
Sedan blev det en hel del vardag a la håret uppslängt i knut och snyggkappan på över myskkäderna när barnen hämtades och lämnades på skolan. Den här kappan kan verkligen pigga upp den tristaste outfit. 
 
(null)
 
Jag testade även att vränga en tröja på ett nytt sätt. Det blev lite fräckt faktiskt så det får nog bli ett eget inlägg framöver. Jag är även i behov av ett par nya vardagsjeans. Mina favoriter lyckades jag spräcka när jag tog ett steg upp för en trappa i en ishall för ett tag sedan. (Tur att jag hade en jacka som dolde det hela...) Att få tag på ett par jeans är ju lite trixigt med tanke på att jag kör #shopless2023 men jag får lägga min tilltro till kommande klädbytardagar. 
 
(null)
 
Och på tal om klädbyten. Den här blusen har jag bytt till mig av en vän och den fick oxå en liten tvist i form av att jag bar den bak och fram. Mitt favorithack när det kommer till kläder som ni vet. Jag tycker att den passade så fint till skinnbrallor. 
 
(null)
 
Blusar blir oftast så himla fina när knäppningen hamnar i ryggen istället för fram tycker jag. 
 
(null)
 
Vi anordnade ju även en klädbytardag i januar, även den kommer jag att skriva mer om inom kort. Jag höll en föreläsning om hållbart mode och klädde upp mig i en topp från Tradera och en kavaj som jag hittade på en klädbytardag för ett par år sedan. Det visade sig att den hörde ihop med en kjol som jag hade tagit på en helt annan klädbytardag ännu längre tillbaka i tiden. Kavajen visade sig dessutom komma från min vän Regina och hon i sin tur berättade att den var ett second hand-fynd från första början. Älskar när kläder bär mer sig en historia som jag kan förmedla vidare. Det om något skapar värde. 
 
(null)
 
Och på nämnda klädbytardag hittade jag den här klänningen som invigdes veckan efter. Den piffades upp med ett skärp från second hand. Januari blev med andra ord en riktigt lyckad månad när det kommer till kläder och hållbart mode. Jag återkommer med februari som också bjöd på några stunder av lite mer uppklätt även om det blev en hel del masa-runt-i-myskläder-och-snora-outfits. 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress