I dag är det återigen dags för Overshoot Day, eller Den ekologiska skuldens dag. Ni kanske minns att denna dag inträffade i Sverige redan den 28 mars i år men i dag räknas hela världen in. Lite kort kan dagen beskrivas med att vi nu redan har förbrukat årets budget av förnybara resurser.
 
–  Vår hemläxa är långtifrån gjord. Vi konsumerar planetens resurser i en rasande takt och släpper ut för mycket koldioxid. Sommarens torka och bränder i Sverige har gett oss en smärtsam påminnelse om det extrema vädret som riskerar att bli vanligare om klimatförändringarna fortsätter. Nu är det avgörande att både beslutsfattarna, näringslivet och vi som privatpersoner växlar upp och göra mer, säger Håkan Wirtén, generalsekreterare på WWF.
 
Jag brukar uppmärksamma dagen här i bloggen på olika sätt. År 2017 gjorde tipsade jag om olika saker som DU kan göra för att ta hand om jordens resurser på ett snällare sätt. Förra året fick ni ett boktips med den fantastiska titeln, 100 sätt att rädda världen...
 
Eftersom mycket av mitt fokus ligger på hållbart mode här i bloggen tänkte jag i år tipsa om en hel radda inlägg med matnyttiga tips som jag har skrivit tidigare. Att dra ner på konsumtionen och shoppa hålbart är ju en del i det stora hela som alla kan bli bättre på. Och vet du, du kan faktiskt ha roligt på vägen.
 
 
 
 
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress