Det är måndag vilket betyder Återbruksmåndag här i bloggen. Den här veckan tänkte jag fokusera på återbruk av kläder och vad passar väl då bättre än en lista på grymma webshopar där du kan fynda vintage och second hand. Själv kör jag ju #shopless2018 och är inne på månad fyra utan shopping men jag vill ju så klart bjussa på denna grymma lista ändå.
 
 
Hos Used by kan du fynda både det ena och det andra. Här blandas märkeskläder med kläder från kedjorna. Det som jag tycker är lite extra roligt är att du kan fynda kläder som kändisar säljer. Själv har jag köpt en kavaj som har tillhört Camilla Läckberg.
 
Här ser ni den fina kavajen som har tillhört  Camilla Läckberg.
 
Tradera är det nog ingen som har missat. Här är det smidigt att både köpa och sälja kläder och annat. Jag gillar sökfunktionen som gör att du kan söka fram specifika plagg och att du kan välja att lägga ett högsta bud som Tradera sedan budar upp åt dig. Appen är dessutom väldigt smidig tycker jag. Tradera är det ställe där jag i vanliga fall oftast handlar.
 
Många av mina favoritplagg kommer från Tradera
 
Hos Varié kan du både köpa och sälja kläder. Jag har själv inte testat att beställa därifrån men jag följer dem på Instagram och de har väldigt många vackra plagg.
 
Plick är en hyfsat ny sida för mig. Jag har inte handlat därifrån men där är det är gratis att lägga upp annonser.
 
Trendsales beskriver sig som Skandinaviens största secondhand community för kläder. Här finns också mängder med kläder och accessoarer.
 
Sellpy går ut på att du beställer hem en påse som du fyller och sedan skickar in. Sedan säljer Sellpy plaggen åt dig till ett minsta värde av 50 kr. Det som inte blir sålt skänks till välgörande ändamål.
 
Rad Susie är en lite mindre vintage-butik på nätet som jag fullkomligt älskar. Här kan du hitta speciella plagg till ett bra pris och jag har gjort flera finfina fynd.
 
Denna fantastiska kjol kommer från Rad Susie..
 
 ...och även denna klänning.
 
Och vill du få ännu mer hållbara modetips rekommenderar jag så klart min och Angelicas podd Ecofashionista.
Angelica Wåhlin

Men åh, så bra tips ju!

Svar: Vad roligt att du gillade inlägget :)
Erika Kvarnlöf

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress