Så var det dags igen, det känns som om det var nyss och grejen är att den här dagen kommer tidigare och tidigare för varje år. Jag snackar om Earth Overshoot Day. Det betyder med andra ord att vi i dag har gjort slut på årets beräknade resurser.
 
Forskarna har räknat på jordens ekologiska resurser så som fiskbestånd, skog, rent vatten, odlingsmark och klimatpåverkan. De har kommit fram till att det skulle behövas ett och ett halvt jordklot för att klara människans resursförbrukning och livsstil. Ända sedan 1970-talet har människans ekologiska fotavtryck varit större än vad jorden klarar av.
 
Med andra ord, något måste göras. Förra året tipsade jag om olika saker som DU kan göra för att ta hand om jordens resurser på ett snällare sätt. I år tänkte jag ge ett boktips, närmare bestämt boken 100 sätt att rädda världen av Johan Tell. Den har några år på nacken men är lika aktuell i dag. Jag minns att första gången jag läste den ville jag typ köpa upp ett lager och lägga ut lite överallt på stan, på bussar, på fik osv för att sprida budskapet ännu mer. För ingen kan göra allt men ALLA kan göra något.
 
Själv är jag långt ifrån perfekt men jag försöker. Och jag hoppas att ni känner att ni får lite inspiration till att göra bra val även här hos mig. På bilderna nedan ser ni även gårdgens outfit bestående av en second hand-fyndad topp, ett linne i ekologisk bomull, ett par jeansshorts med många år på naken och armband som jag har gjort själv. Det går att klä sig snyggt på ett hållbart sätt, varje dag.
 
 
 
Elisabeth Eriksson

Den boken har jag på mitt nattduksbord och tar fram och tittar i då och då. Bra att påminna sig om olika saker! Kram mamma!

Svar: Ja den är verkligen toppen 👍🏻
Kikan

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress