Jag får ofta frågor om var jag hittar alla mina secondhand-fyndade kläder. Grejen är den att efter att jag körde #shopless2014 och inte shoppade kläder, skor eller accessoarer på ett helt år så blev jag nästan avgiftad när det gäller att shoppa nytt. Numera köper jag nästan bara kläder på secondhand. Visserligen ska ju inte ett överdrivet shoppingberoende bytas ut mot ett annat med bortförklaringen att det är secondhand men jag försöker att använda allt jag köper och jobba med min garderob för att hitta nya sätt att sätta samman outfits på.

Många av mina secondhandfyndade plagg kommer från klädbytardagar och kompisbyten men jag köper även en del. Så här kommer några tips på var ni kan kolla när ni behöver något.  
 
Tradera
Detta är ett perfekt sätt att lätt hitta ett plagg du är ute efter eftersom du kan söka direkt på sidan eller i appen. Kanske är du sugen på ett särskilt märke eller en viss typ av plagg. Jag letade länge efter en knytblus och hittade två begagnade sådana efter några veckors sökande med jämna mellanrum. Det bästa är att man kan favoritmarkera plagg innan man budar. Detta är ett bra sätt att inte förköpa sig då man ofta ser mycket fint men man kan stilla sig när man går igenom favoritmarkeringarna senare. Att sätta ett maxbud direkt är också bra då det är lätt att dras med när budgivningen väl är igång.
 
Köp- och säljgrupper på Facebook
Jag har gjort många fina fynd i de grupper jag är med i på Fejjan. Det är sällan jag köper enskilda plagg, om det inte är något alldeles särskilt, men klädpaket med flera plagg tycker jag är bra att köpa. Är det några plagg som inte passar eller som man inte gillar kan man lämna dem vidare till vänner som de passar bättre på. Eller spara till en klädbytardag. Ofta kan du få många fina plagg för en billig peng.
 
Bloppisar
Jag brukar hålla koll på när modebloggarna kör bloppisar. De säljer ofta ut fina plagg och jag har fyndad några av mina absoluta favoritplagg och accessoarer hos bland annat Anna Wii
 
Instagram
Även på Instagram kan man göra fina fynd. Det finns mängder med renodlade säljkonton som säljer kläder och accessoarer. Det är bra att söka på #bloppis och klicka sig runt. Jag har även bytt kläder med andra den vägen och då betalar man bara portot när man skickar till varandra om man inte hittar någon som bor nära. Men då krävs det att du själv har ett bloppiskonto på Instagram så klart.
 
Secondhand-affärer
Självklart kan du även göra fina fynd genom att uppsöka dina lokala secondhand-affärer. Till exempel Röda Korset har sådana butiker lite överallt i landet och även andra hjälporgansiationer. Jag gillar verkligen att shoppa begagnade kläder och samtidigt ge pengar till behövande. Det känns bra på många sätt.
 
Skaffa dig en secondhand-vän
Med begreppet secondhand-vän menas inte en vän som kommer i andra hand utan en vän som också gillar att shoppa second hand och som känner till din smak och vice versa. På så sätt kan ni spana åt varandra när ni besöker secondhand-butiker. Med dagens teknik är det ju superenkelt att slänga iväg ett mms med en bild om man hittar något och kolla om ens secondhand-vän är intresserad av det man hittat.
 
Två finfina blusar från Tradera
 
En klänning som följde med i ett klädpaket som jag köpte i en köp- och säljgrupp på Facebook förra sommaren.
 
Här ser ni många av mina favoriter i ett. Klänningen har jag fått av en vän, skärpet köpte jag på en bloppis och berlocken i halssmycket har jag köpt i en secondhand-affär i samhället där jag bor.
 
Alltså den här kjolen, som jag älskar den. Den köpte jag på en bloppis på Instagram. Toppen är förövrigt GOTS-märkt och kommer från Lindex.
 
Ett par superfina shorts som min secondhand-kompis Ann-Christin har fyndad till mig hos Röda Korset för 50 kr. Det stod liksom mitt namn på dem vilket hon så klart genast såg.
Josefin

Vilka bra tips! Att man kan fynda på Instagram har jag inte ens tänkt på trots att jag är mycket där. Tur att det går att få tips från ett proffs. :)

Svar: Ha! Ha! Tack fina du!
Kikan

rememberthiis.blogg.se

Vilka bra tips :)

Svar: Tack! Vad roligt att höra.
Kikan

rememberthiis.blogg.se

Vilka bra tips :)

Svar: Tack! Vad roligt att höra.
Kikan

Anonym

Hej, bra tips. Kan du inte ge tips på Instagram/Facebook konto som du har köpt ifrån. Som ny tycker jag att det är svårt att hitta sig fram... 😀

Svar: Åh, det var en bra ide. Ska se om jag kan få till ett sådant inlägg framöver. Jag kommer i detta nu inte ihåg vilka konton jag bytt/handlat från men jag ska kolla upp det.
Kikan

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress