Man kan blanda peston med pasta eller ha den på smörgås. Till kvällsmat lade vi pesto på vitt bröd och gratinerade i ugnen, det blev kalasgott.

Glasburken är inhandlad på Åhléns

Allt blir så mycket bättre med en fin etikett!
Kantarellpesto
Stek ca 8 dl färska kantareller i olja i panna. Låt svalna. Mixa 2 dl riven lagrad ost med 2 dl rostade nötter (pinje-, hasselnötter eller mandel), 2 dl solrosolja, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Häll i kantarellerna och 1/2 kruka basilika. Mixa hastigt, det ska vara lite små bitar av svamp. Fördela röran i väl rengjorda burkar. Fyll på med olja så det täcker. Ställ i kyl.
Recept från ICA Buffé nr 9 2008
Tina
å va ja e feg...hihi, hur som stekte ett lass med skogens gula guld i går iaf...kramar T
Fiiisa ♥
Fin blogg! (:
kolla gärna in min, och släng in en kommentar!
xoxo Fiiisa!
Annaluna
sounds delicious!!!

Det blev ingen kantarellpesto denna gång, men jag ska ut i skogen igen veckan som kommer. Förhoppningsvis hittar jag lite av skogens guld då, för det här låter bara helt underbart!
Svar:
Kikan
coolt men vet inte om jag vågar testa...