30 augusti 2009

Kantarellpesto

Recept

Egentligen tycker jag att kantareller är godast stekta, på varm macka eller i sås, men när man hittar så mycket som vi gjorde igår är det roligt att experimentera med lite nya recept. Något som jag dessutom länge har velat testa att göra är kantarellpesto så idag passade jag på och det blev faktiskt riktigt gott.

Man kan blanda peston med pasta eller ha den på smörgås. Till kvällsmat lade vi pesto på vitt bröd och gratinerade i ugnen, det blev kalasgott.
Glasburken är inhandlad på ÅhlénsAllt blir så mycket bättre med en fin etikett!

Kantarellpesto

Stek ca 8 dl färska kantareller i olja i panna. Låt svalna. Mixa 2 dl riven lagrad ost med 2 dl rostade nötter (pinje-, hasselnötter eller mandel), 2 dl solrosolja, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Häll i kantarellerna och 1/2 kruka basilika. Mixa hastigt, det ska vara lite små bitar av svamp. Fördela röran i väl rengjorda burkar. Fyll på med olja så det täcker. Ställ i kyl.

Recept från ICA Buffé nr 9 2008 
Tina

coolt men vet inte om jag vågar testa...

Tina

å va ja e feg...hihi, hur som stekte ett lass med skogens gula guld i går iaf...kramar T

Fiiisa ♥

Fin blogg! (:

kolla gärna in min, och släng in en kommentar!xoxo Fiiisa!

Annaluna

sounds delicious!!!

Linn

Det blev ingen kantarellpesto denna gång, men jag ska ut i skogen igen veckan som kommer. Förhoppningsvis hittar jag lite av skogens guld då, för det här låter bara helt underbart!

Svar: Ja, det är riktigt smarrigt. Inte minst att lägga på en knäckemacka...mums!
Kikan

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress