29 november 2009

Bananfudge

Recept





Bananfudge

Cirka 30 st

50 g skumbananer, ca 10 st
2 dl firnkornigt strösocker
1 dl vispgrädde
50 g smör
150 vit choklad.

1. Klipp skumbananerna i mycket små bitar, blanda dem med smör, socker och vispgrädde i en gryta. Värm på svag värme tills allt är smält. Låt småkoka ytterligare i 10 minuter under omrörning.

2. Rör i chokladen och rör tills massan blir blank. Tag grytan av värmen och rör tills massan blir svalare och ljusare. Häll upp massan i en smord form, 20x30 cm. Låt massan stelna, skär därefter i bitar.
Christina

sv; Tack så mycket! :)

Mums, vad god bananfudgen ser ut!

Tror jag provar ditt recept i helgen ^^

Cina

mmm ser mycket goda ut!

Ellen - ellastankar.blogg.se

Ah maste nog testa det där. Om det gar att fa tag pa skumbananer här, kanske bara finns chokladdoppade - vet inte om det skulle funka sa bra =P

Kattis

ååå jag gillar bakverk! har länkat till din blogg nu. Beröm!

Kattis

Nu har jag läst det här inlägget tre gånger. Jag måste göra denna fudge! Försökte intressera min sambo med föga framgång.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress