Bananfudge

Recept / Permalink / 5




Bananfudge

Cirka 30 st

50 g skumbananer, ca 10 st
2 dl firnkornigt strösocker
1 dl vispgrädde
50 g smör
150 vit choklad.

1. Klipp skumbananerna i mycket små bitar, blanda dem med smör, socker och vispgrädde i en gryta. Värm på svag värme tills allt är smält. Låt småkoka ytterligare i 10 minuter under omrörning.

2. Rör i chokladen och rör tills massan blir blank. Tag grytan av värmen och rör tills massan blir svalare och ljusare. Häll upp massan i en smord form, 20x30 cm. Låt massan stelna, skär därefter i bitar.
#1 - - Christina:

sv; Tack så mycket! :)

Mums, vad god bananfudgen ser ut!

Tror jag provar ditt recept i helgen ^^

#2 - - Cina:

mmm ser mycket goda ut!

#3 - - Ellen - ellastankar.blogg.se:

Ah maste nog testa det där. Om det gar att fa tag pa skumbananer här, kanske bara finns chokladdoppade - vet inte om det skulle funka sa bra =P

#4 - - Kattis:

ååå jag gillar bakverk! har länkat till din blogg nu. Beröm!

#5 - - Kattis:

Nu har jag läst det här inlägget tre gånger. Jag måste göra denna fudge! Försökte intressera min sambo med föga framgång.

Till top