30 november 2009

Jennicas Cheesecake

Recept

När jag ändå är inne på godsaker tänkte jag passa på att ge er receptet på den goda cheesecake som vi gjorde i helgen. Nu har vi smakat på den (fler gånger dessutom) och den var verkligen smarrig. Saffranet, pepparkakorna och apelsinen gjorde att den smakade härligt juligtl. En perfekt kaka att bjuda på när du har glöggkväll.




Antal portioner: 10

BOTTEN:
100 g smör
30 st pepparkakor
1 msk smör till formen

FYLLNING:
3 ägg
1 ½ dl socker
200 gram philadelphiaost
ev ½ gram saffran (kan uteslutas)
1 apelsin

TOPPING:
2 dl creme fraiche
½ dl florsocker
färska eller frysta hallon
några blad citronmeliss
 
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Mixa eller mortla pepparkakorna till smulor. Blanda ner smöret med pepparkakorna till en smet.
 
Smöra en rund form, gärna teflon, med löstagbar kant och bred ut smeten. Förgrädda i 10 minuter.
 
Rör ihop ägg och socker och vänd ner philadelphiaosten och eventuellt saffran. Tvätta apelsinen och riv av ca 1 msk skal. Rör i apelsinskalet och pressa i 2 msk av juicen från apelsinen. Bred ut smeten i formen och grädda i ca 30 min.
 
Låt kakan svalna. Rör under tiden ihop creme fraiche och florsocker. Bred ut över kakan när den är sval. Ställ sedan kakan i kylskåpet i ungefär 1 timme.
 
Garnera efter egen inspiration, till exempel med hallon och citronmeliss. Och en sak till, den blir bara godare om den har fått stå

Receptet kommer från HÄLSA

Linas inredning

Här hemma älskar vi cheesecake så den där måste jag prova. Och jag håller med dig, den är godast när den stått lite. Gärna en natt i kylen :) Och så måste jag testa göra den där bananfudgen. Tack för tipsen!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress