Foto: Kikan
ca 20 stycken
100 g mörk choklad
60 g smör
1 1/2 dl farinsocker
1/2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk mald kardemumma
2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 ägg
1/4 dl mjölk
Garnering
strösocker
florsocker
Gör så här:
1. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad. Låt den svalna något.
2. Vispa smör och farinsocker. Vispa ner ägget. Tillsätt vaniljsocker, kardemumma och till sist den smälta chokladen under lätt vispning.
3. Rör ihop vetemjöl, kakao, bakpulver och salt i en skål.
4. Rör i mjölet och mjölken. Degen ska vara lätt kladdig.
5. Forma degen till en rulle, plasta in och låt den vila i kylen några timmar.
6. Sätt ugnen på 175 grader.
7. Forma bollar av degen, platta till dem lätt. Rulla varje boll först i strösocker och sedan i rikligt med florsocker.
8. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 14 minuter tills ytan krackelerar.
Svar: Ja det var tur :) Men det var osäkert där ett tag kan man säga...hamnade i bilkö en timme och sen visste vi inte när planet skulle lyfta!
Mmmm vad gott det där såg ut :)
Kram Emilia
och fina är de dessutom :) sånna måste jag prova att baka nån dag ! god jul ! kramar
Mums så gott det ser ut.Ha en skön tisdag söta.