Jag har många gånger sett den lite lustiga burken med marshmallowfluffi butiken och lurat på vad man kan baka med det. Dessutom har jag tänkt att det nog är massor av konstiga tillsatser i en sådan vara. Så när jag hittade receptet på Fluffig frusen polkagrispaj och den visade sig innehålla just marshmallowfluff var jag ju tvungen att testa. Lite misstänksam läste jag på burken och det visade sig att den inte innehåll så mycket konstigheter utan mest socker och vanilj. 

Mumsigt var det, det kan jag lova!



Ingredienser

Pajdeg
20 småkakor med smak av choklad
2 msk kakao
25 g smält smör eller margarin

5 dl vispgrädde
1 burk marshmallowfluff
några droppar pepparmyntsolja
några droppar röd karamellfärg
1 dl polkagrisar + några till dekorering

Chokladsås
125 g mörk choklad
75 g smör
0.5 dl strösocker
0.5 dl sirap
1 nypa salt
0.5 dl vatten

1. Kör kakor, kakao och smör i en matberedare.

2. Tryck ut smulblandningen i en pajform med höga löstagbara kanter. Ställ in i frysen.

3. Vispa grädden och blanda försiktigt med marshmallowfluff och några droppar pepparmyntsolja eller efter smak.

4. Lägg ungefär en tredjedel av krämen i en separat skål och ställ åt sidan.

5. Krossa polkagrisarna i en mortel. Blanda ner i den större mängden kräm.

6. Ta ut pajformen ur frysen och bred ut krämen i pajskalet.

7. Ta resterande kräm och blanda i några droppar karamellfärg. Klicka ut den röda krämen över den vita i formen.

8. Gör med en kniv ett virvlande mönster i krämen.

9. Ställ in pajen i frysen i minst 5 timmar. Ta fram den 10-15 minuter innan den ska serveras. Dekorera med polkagrisar.

10. Blanda ihop ingredienserna till chokladsåsen i en kastrull. Koka upp och rör tills all choklad har smält.

11. Låt småsjuda i ca 10 minuter eller tills såsen blivit tjock och glansig.

12. Servera såsen varm eller kall till pajen.

1. Kör kakor, kakao och smör i en matberedare.

2. Tryck ut smulblandningen i en pajform med höga löstagbara kanter. Ställ in i frysen.

3. Vispa grädden och blanda försiktigt med marshmallowfluff och några droppar pepparmyntsolja eller efter smak.

4. Lägg ungefär en tredjedel av krämen i en separat skål och ställ åt sidan.

5. Krossa polkagrisarna i en mortel. Blanda ner i den större mängden kräm.

6. Ta ut pajformen ur frysen och bred ut krämen i pajskalet.

7. Ta resterande kräm och blanda i några droppar karamellfärg. Klicka ut den röda krämen över den vita i formen.

8. Gör med en kniv ett virvlande mönster i krämen.

9. Ställ in pajen i frysen i minst 5 timmar. Ta fram den 10-15 minuter innan den ska serveras. Dekorera med polkagrisar.

10. Blanda ihop ingredienserna till chokladsåsen i en kastrull. Koka upp och rör tills all choklad har smält.

11. Låt småsjuda i ca 10 minuter eller tills såsen blivit tjock och glansig.

12. Servera såsen varm eller kall till pajen.



Foto: Kikan

Tindra

Åh gud så gott!! Tänk vad mycket det finns som man aldrig sett eller tänkt tanken på...

It's all about me

men guuuuhuuuud, GE MIG

Sandra

Och den var syndigt god vill jag lova!!! Tack för en underbar kväll :)

Janni

Du, den såg fin ut den!!!

Ellen - ellastankar.blogg.se

Men shiiit vad gott! Synd att jag inte äter sant numera =( Alldeles för mycket socker i den!

marica

Visste jag inte ens att det fanns men lät smaskigt! Kram :)

marica

Visste jag inte ens att det fanns men lät smaskigt! Kram :)

marica

Visste jag inte ens att det fanns men lät smaskigt! Kram :)

月姫 Tsukii ♥

fasen vad GOTT det där ser ut o va!! Det ska jag prova en dag. Tack för receptet! :D

Camilla

Oj oj oj - detta måste jag prova..!! Låter verkligen gott, och ser gott ut! Jag blir alltid så glad när någon delar med sig av recept - jag måste bara bli bättre på att göra dem.. :-) Har ännu inte gjort något med rabarbern som ligger i frysen..



Kraaam!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress