Innan jag gick hem på mammaledighet fick jag ett mycket bra tips från en kollega. Det gällde de våtservetter som finns till bebisar som jag har sett att var och varannan använder. Min kollega upplyste mig om att dessa innehåller mängder av otrevliga kemikalier och att det är mycket bättre att göra egna våtservetter.

Att göra egna, kemikaliefria, våtservetter är hur enkelt som helst. Det är bara att ta en vanlig fryspåse, lägga ner en hög med papperstvättlappar och häll sedan på lite vatten. Sedan försluter man med en påsklämma och vips så har du våtservetter, klara att ta med på dagens äventyr. Hemma är det ju i sin tur bara att blöta de tvättlappar man behöver vid behov men när man skall iväg kan det ju vara skönt att ha med sig färdiga.

För mer information om kemikalier i våtservetter, gå till Testfakta

Lotta

Att man inte tänkt på det. Är väl bara så Gina

Smidigt med de andra! Jag använder i varje fall inte dem hemma som jag vet att många andra gör!

Tack för tipset!

Lotta

Millah

Hej... Allt bra?

Jag har igång massa roliga tävlingar & det kommer in nya titt som tätt!Du hittar tävlingarna här---> http://millahoman.blogg.se/2009/august/tavlingar.htmlTa hand om dig =) Kramar // Millah

Emma

Vi tvättar normalt bara med fuktad skumlapp men vi märkte att köpta våtservetter är skräp när vi var på resa och Fia fick fruktansvärda blöjeksem. Aldrig mer!!

MissStorm

Så smart! Gillar verkligen sådana här bra tips trots att vi inte har barn. :)Kram

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress