Det som är bra med den här tårtan är att man kan göra den nästan helt klar dagen innan den skall serveras. Sedan plockar man bara fram och dekorerar den cirka en halvtimme före den skall ätas.
Cirka 12 bitar
400 g mandelmassa
Skalet av 1/2-1 apelsin
4 ägg
4 msk kakao
Mousse
300 g vit choklad
6 dl vispgrädde
4 äggulor
Garnering
100 g vit choklad
Ev. marsipan
1. Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan på den grova sidan av ett rivjärn. Riv skalet av apelseinen på den fina sidan av rivjärnet. Blanda ihop madelmassan och apelsinskalet. Tillsätt äggen och till sist kakaon. Rör om.
2. Häll smeten i en smord form med löstagbar botten, ca 24 cm i diamter. Bred ut den ordentligt i kanterna.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 2o minuter. Låt bottnen svalna i formen.
4. Smält den vita chokladen över vattenbad. rör om tills den är slät och fin. Låt chokladmassan svalna något.
5. Vispa grädden och tillsätt den smälta chokladen och äggulorna. Blanda till en jämn mousse.
6. Häll gräddsmeten över mandelbottnen och jämna till ovansidan med en slickepott.
7. Frys tårtan i några timmar. Ta ut tårtan ca 30 minuter före servering.
8. Riv choklad grovt med en osthyvel och strö över tårtan.
Recept från Hembakat 2/2012
Viktoria - Pinkpastry
Vilken söt påsktårta, god lät den med. Stor kram!
Elisabeth Eriksson
Jättefin och underbart god tårta!!!Mamma
Cissi
Å vilken söt tårta!
Vad söta påskkycklingarna blev!
SV: Ja, det är rätt mysigt att vara gravid faktiskt :)