9 april 2012

Påsktårta

Recept

Här är tårtan som vi serverade på Påskafton. De små kycklingarna och blomman tillverkade jag i gul marsipan och de dekorerades med silverkulor. Tuppkammarna gjorde jag av två olika sortsers strössel.

Det som är bra med den här tårtan är att man kan göra den nästan helt klar dagen innan den skall serveras. Sedan plockar man bara fram och dekorerar den cirka en halvtimme före den skall ätas.







Cirka 12 bitar

400 g mandelmassa
Skalet av 1/2-1 apelsin
4 ägg
4 msk kakao

Mousse
300 g vit choklad
6 dl vispgrädde
4 äggulor

Garnering
100 g vit choklad
Ev. marsipan

1. Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan på den grova sidan av ett rivjärn. Riv skalet av apelseinen på den fina sidan av rivjärnet. Blanda ihop madelmassan och apelsinskalet. Tillsätt äggen och till sist kakaon. Rör om.

2. Häll smeten i en smord form med löstagbar botten, ca 24 cm i diamter. Bred ut den ordentligt i kanterna.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 2o minuter. Låt bottnen svalna i formen.

4. Smält den vita chokladen över vattenbad. rör om tills den är slät och fin. Låt chokladmassan svalna något.

5. Vispa grädden och tillsätt den smälta chokladen och äggulorna. Blanda till en jämn mousse.

6. Häll gräddsmeten över mandelbottnen och jämna till ovansidan med en slickepott.

7. Frys tårtan i några timmar. Ta ut tårtan ca 30 minuter före servering.

8. Riv choklad grovt med en osthyvel och strö över tårtan.

Recept från Hembakat 2/2012

Spanienfrugan

Vad söta påskkycklingarna blev!

SV: Ja, det är rätt mysigt att vara gravid faktiskt :)

Viktoria - Pinkpastry

Vilken söt påsktårta, god lät den med. Stor kram!

Elisabeth Eriksson

Jättefin och underbart god tårta!!!Mamma

Cissi

Å vilken söt tårta!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress