22 februari 2012

Att bli berörd

Allmänt

Min blogg är lättsam. Rosa. Glad. Här skriver jag om roliga saker, visar fina foton och försöker bidra med sådant som gör vardagen lite roligare. Inga direkta tråkigheter här inte. 

Men ibland blir man berörd. Av saker som är allt annat än rosaskimrande. Av livet. Av hur orättvist det kan vara. Och man känner ett behov av att få skriva av sig. Och kanske, kanske bidra med något annat än kakor och inredningsbilder.

För ett tag sedan ramlade jag in på en blogg av en ren slump. Det visade sig att tjejen som bloggade var lika gammal som jag och även hon boende på Västkusten. Jag tyckte mig känna igen henne från min gamla gymnasieskola och likt mig var hon mamma till en liten pojke.  Mitt i livet, med framtidsdrömmar och en önskan om att få se sin son växa upp.

Idag såg jag hennes dödsannons i tidningen. 

Knappt 32 år gammal lämnade hon detta jordelivet, sin lilla son, make, familj och alla vänner. Allt på grund av den där förbannade skitsjukdomen som vi kallar cancer.

Tårarna rinner ner för mina kinder när jag läser på bloggen om ångesten hon kände när hon anade att döden lurade bakom dörren. Inte för sin egen skull, utan för sin sons. Att han kanske skulle bli tvungen att växa upp utan sin mamma. 

Jag kände dig inte Kristin. Men jag känner med dig. Din son, din familj och dina vänner. 

Jag har gett ett litet bidrag till Kristins insamling, Heaven is overrated. Gör det du med. Ge forskarna en chans att spöa skiten ur den här förbannade sjukdomen en gång för alla. Så att små pojkar och flickor slipper växa upp utan sin mamma.


Sarah

Jag läste om henne på Facebook via en bekant som kände henne och jag grät också. Vi har blivit drabbade av cancer två gånger inom familjen men vi hade turen på vår sida och båda personerna mår nu bra. Livet är orättvist! Jag har också skänkt pengar och gör det med jämna mellanrum till Cancerfonden.

Tess -Kervefors Foto & Media

Hej Kikan! Tack för din fina kommentar på min blogg! Usch så hemskt, jag får rysningar när jag läser och tänker på mina 6 barn här hemma. Kram

Duktiga Tjejen

Fy fan vad hemskt, jag ryser! Förlorade själv en vän i cancer när vi bara var 24.

Lovisa.W

Usch! Så hemskt! :( jag vill också läsa, vad heter den bloggen? :) kram Loviaa

Anna

Ja det är en jävla skitsjukdom, cancer! Min vän gick bort i januari i cancer, 27 år, det är så fruktansvärt orättvist!!!! Det är så lätt att säga att man ska leva varje dag fullt ut, som om det vore den sista, men man ska ju GÖRA det också! Kram på dig

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress