18 juni 2012

Cookie rabarberpaj

Recept

I onsdags hade vi mycket trevligt fikabesök och jag passade då på att bjuda på cookie rabarberpaj. Den var riktigt mumsig vill jag lova. Och enkelt att göra.

Fast nu när jag läser receptet igen inser jag att jag glömde pudra över florsocker...

Ingredienser
500 g rabarber
70 g pecannötter
100 g rumsvarmt smör
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 3/4 dl ljust muscovadoråsocker
1 krm salt
1 msk majsstärkelse (Maizena)
florsocker att pudra över
vispad grädde till servering

Gör så här

1.Sätt ugnen på 200°C.
2.Hacka pekannötterna grovt. Lägg rumsvarmt smör, mjöl, bakpulver, 3/4 muscovadoråsocker, pekannötter och salt i en bunke. Blanda med händerna ihop till en sammansatt och smidig deg.
3.Skär rabarbern i 2 cm stora bitar. Fördela rabarbern i en pajform (ca 24 cm diameter, för 4 port). Strö över resten muscovadoråsocker och majsstärkelse och blanda runt.
4.Fördela degen över rabarbern i oregel bundna bitar. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
5.Ta ut och låt svalna något. Pudra över florsocker. Servera pajen ljummen eller kall med lättvispad grädde.

Recept från Buffé 6-7 2011

Jessica

Den var smaskig utan florsocker med:). Ser nu att jag gjorde den förra sommaren med, buffé har snaskiga recept!! Sett det på kola-tårta i den senaste? Det blir det här på midsommar. Kram och tack för fikat!

Svar: Tack finis! Vi får göra om det snart igen. Hörs snart! Kram!
Kikan

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress