Jag fortsätter att göra allt möjligt med rabarber. Dels för att det är så gott och dels för att vi äntligen har så god tillgång på det. Senast ut blev Rabarbermuffins med vit choklad. Jag var orolig att de skulle bli blöta men de blev verkligen perfekta. Blandningen av den syrliga rabarbern och den vita chokladen var ljuvlig. Smakerna gifte sig fint med varandra, för att citera programledarna i Sveriges mästerkock.

Jag valde att inte garnera dem med något. De är goda precis som det är. Men i receptet stod det grädde och jordgubbar och om man vill ha lite festligare cupcakes är det nog supersmarrigt.



12 st

150 g smör
2 dl strösocker
3 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 dl rabarber i bitar
100 g grovt hackad vit choklad
1 msk vetemjöl

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och socker pösigt.
2. Tillsätt ett ägg i taget och vispa mellan varje.
3. Blanda vetemjöl med bakpulver och vaniljsocker.
4. Vänd ner vetemjölsblandningen i smeten.
5. Skär rabarbern i 2 cm stora bitar. Blanda dem med 1 msk vetemjöl.
6. Tillsätt chokladen och rabarbern i smeten.
7. Skeda smeten i muffinsformar. Grädda dem mitt i ugnen i ca 20 min. Låt svalna.

Recept från Hembakat 3/2012

Anonym

Kul att du kikade in hos mig så jag hittade din trevliga blogg :)



Det här receptet måste jag prova, tack för att du delade med dig!



Ha en skön söndagkväll!



//Bella

Karin

Men vad gott:)

Ida

Oh vad gott det verkar ! Måste jag testa, har massa med raberber i vår lilla trädgård utanför.. =)

Emmelie- Mamma till Ebba och Hugo

Åh jag som just nu har en hel drös med rabarber som behöver användas, kanske ska testa detta ;)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress