För ett tag sedan bloggade jag om att jag hade fått ett set som man kan bygga egna kakfat av från Kakfatsbutiken. Efter mycket letande hittade jag äntligen ett porslin som jag ville använda mig av. Egentligen hade jag tänkt att använda mig av loppisfynd men då jag var sugen på ett rosa kakfat fick det bli tallrikar från IKEA. Då det inte fanns någon lite mindre tallrik i serien valde jag en lite mindre skål på toppen och det blev riktigt fint.
 
Jag blev väldigt nöjd med resultatet och nu är jag sugen på att göra ännu fler. Jag kommer absolut att spana efter fina tallrikar på loppis och det är inte omöjligt att ni kommer se fler egentillverkade kakfat i bloggen. Ett egentillverkat kakfat är även en perfekt present. Antingen om man bara ger bort själva setet eller om man gör ett helt fat.
 
Anonym

Jättesnyggt med skålen ovanpå! Men en dum fråga kanske, har du borrat i faten eller är det något smart knep med att få ihop det?.

Kram!

Svar: Ja precis, jag har borrat. Återkommer med ett utförligare inlägg inom kort. Kram!
Kikan

Sofia

Har också tänkt prova detta. Har för mig att man använde en betongborr.

Svar: Ja precis! Ett betongborr använder man. Jag ska göra ett lite utförligare inlägg inom kort.
Kikan

Alla kan sy

Jag hittade hit via en kommentar du gjort på en annan blogg om kakfat. Visst är det en bra idé! Själv har jag också testat att göra med färdiga kakfatsstativ, och har även sådana stativ till salu på min blogg för den som är intresserad. http://allakansy.blogspot.se/2012/09/alla-kan-goratillverka-egna-kakfat.html
Vill man prova även en sådan variant, kostar dem jag har hemma 60 kr/st inklusive porto inom Sverige. Tack för fin inspiration!

Svar: Vad kul! Det roliga är ju att man kan variera dem i oändlighet och användningsområdena är så många fler än bara som kakfat.
Kikan

Anonym

Hej!

Jag undrar vilka storlekar du använt på tallrikarna?
Jag hade tänkt sno din fina ide rakt av😉

//Karin
www.sugarpaste.wordpress.com

Anonym

Hej!

Jag undrar vilka storlekar du använt på tallrikarna?
Jag hade tänkt sno din fina ide rakt av😉

//Karin
www.sugarpaste.wordpress.com

Svar: Jag använde mig av IKEAS serie Arv så det är en mattallrik och en assiett därifrån.
Kikan

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress