Här kommer ytterligare ett recept på godsaker som jag gjorde i påskas, närmare bestämt lakritskola med citron. Då jag skulle ge bort dem lindade jag in dem i smörpapper och tejpade med lite washitejp. Sedan rullade jag en strut av tårtpapper och lade dem i. Enkelt och snyggt!
 
 
Ca 40 stycken
 
100 g smör
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl sirap
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
10 turkisk pepparkarameller krossade till pulver
rivet skal av 1 citron
 
1. Blanda smör, socker, sirap och kakao i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och låt det sjuda tills temperaturen på smeten är 125 grader (eller gör kulprovet för att se om det kokat klart).
 
2. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt vaniljsocker och lakritspulver under omrörning.
 
3. Häll upp kolasmeten i en oljad eller bakplåtspappersklädd form ca 20x20 cm.
 
4. Innan smeten har stelnat riv över skalet från en citron.
 
5. Låt stelna och klipp eller skär kolan i bitar. Vira in i cellofan eller smörpapper.
 
Recept från tidningen Hembakat Nr 2 2012
 
sandy afaraj

Hej =9

Går det bra med vit sirap?

Svar: Det går säkert bra. Testa!
Kikan

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress