19 december 2013

Rockyroad fudge

Recept

Jag har testat att göra rocky road tidigare men inte blivit riktigt nöjd med resultatet. Så i år testade jag ett nytt recept och käre värld vad gott det blev. Jag måste nog göra en sats till för det var så vansinningt smarrigt att det som blev över när jag bakade till förskolan försvann i ett naffs.
 
 
200 g mjölkchoklad
200 g mörk choklad
25 g smör
1 burk sötad kondenserad mjölk
200 g dumlekola
2-3 nävar marschmallows
1 dl pistaschenötter, skalade
1 1/2 dl salta jordnötter
 
Gör så här
 
1. Smält chokladen och smöret i en stor glasskål över vattenbad. Tillsätt den kondenserade mjölken och rör om. Låt smeten svalna något.
 
2. Skär dumlekola och marschmallows i bitar
 
3. Tillsätt pistaschnötter, jordnötter, marschmallows och dumlekola i smeten. Rör snabbt ihop allt så att inte dumlekolan och marschmallowsbitarna smälter. Bred ut smeten, cirka 2 centimeter tjock, på en plåt med bakplåtspapper. (Själv lade jag bakplåtspapper även ovanpå och plattade ut smeten så att den blev jämn och fin) Ställ fudgen i kylen i några timmar.
 
4. Skär chokladen i lagom stora bitar med en vass kniv.
 
 
Recept från tidningen Hembakat 7/2013
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress