26 mars 2013

Påskpraliner

Recept

Här kommer ännu ett recept på smarrigt påskgodis.
 
 
150 g     torkade aprikoser
4 msk    apelsinjuice
100 g     gul marsipan

Strössel eller annat att dekorera med    

1. Hacka aprikoserna fint och blanda med apelsinjuice. Låt stå i minst 30 minuter, gärna längre.

2. Forma små runda plattor av marsipanen och fyll med lite av de marinerade
aprikoserna. Nyp ihop marsipanen runt om och rulla försiktigt till ett slätt ägg.

3. Fäst lite strössel på varje pralin.
 
Grundrecept från Allt om mat
lina

Hej! Jag har nyss hittat till din blogg och tycker de e väldigt kul att inspireras av dig!
Jag tänkte fråga om du vet om man måste förlänga gräddningstiden på ex. tårtbottnar om man använder sig av en hög springform som bara är 12 cm i diameter? Tänkte försöka göra en påsktårta :) Tacksam för svar! /Lina

Svar: Vad kul att du har hittat hit! Gällande gräddningstiden är det bäst att testa sig fram. Det beror ju även lite på ugnen du har. I min ugn måste man exempelvis alltid köra längre än vad som står i receptet. Så testa, och stick i kakan med jämna mellanrum för att se om den är klar. Lycka till!
Kikan

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress