Nu är det dags för en tävling här i bloggen. Den här gången har ni chans att vinna tvättmedel från Ecover
 
Ecover är världens största producent av gröna rengöringsprodukter. Nu ersätter Ecover palmolja och palmkärnolja med en helt ny ingrediens – algolja - i sitt flytande tvättmedel. Deras flytande tvättmedel kommer att bli det första i världen att använda algolja som ett alternativ till palmolja. Produkterna kommer att finnas tillgängliga på butikshyllor senare i år.Tillkännagivandet är en milstolpe i kampen för att bevara några av världens mest hotade regnskogar och dess djur som är beroende av att de finns kvar.
 

Philip Malmberg, VD Ecover säger: "Företag och varumärken har länge sagt att de vill "göra skillnad" genom att erbjuda konsumenterna etiska och hållbara produkter. Men ofta stannar detta vid att bara vara prat. Vi är bland de första företagen att presentera ett innovativt alternativ till tropiska oljor som palmolja, och vi vill verkligen göra en skillnad i människors liv och för planeten som vi är beroende av."

 

För att vara med och tävla vill jag att ni lämnar en kommentar samt skriver ner ert bästa tips på hur man kan hålla rent i hemmet på ett miljövänligt sätt. Om ni vill få en extra vinstchans kan ni skriva om tävlingen och länka hit på era bloggar. Ni får då gärna låna bilden nedan. Glöm inte att skriva i kommentaren att ni har länkat.

 

Den 1 maj klockan 20:00 drar jag tre vinnare.

 

Lycka till!

 

 

 

Elisabeth Eriksson

Åh det är ett gammalt beprövat märke!Minns det från miljöprodukternas "barndom" Kram mamma!

Svar: Vad kul! Då får du oxå vara med och tävla tycker jag. Lämna ditt bästa miljöstädtips :)
Kikan

Helen

Då vill jag vara med och tävla! :) Mitt bästa rengöringstips är väl inte direkt revolutionerande men såpa och mikrofibertrasa brukar jag klara mig långt på. Satt precis och spanade på miljövänliga tvättmedel att testa för första gången, då vore det ju toppen att få ett som start :)

Svar: Vad roligt att du vill vara med och tävla! Såpa och mikrofibertrasa är vad som används här hemma oxå och det är verkligen superbra! Lycka till! :)
Kikan

Ann

Det vill jag gärna testa. Miljövänligt städtips...?? Hm.. Är inte så duktig på att städa men använder mikrofibertrasa till dammning och golv samt har bytt axaj till grönsåpa . Man har ju blivit lite påverkad av dig svägerskan :-) ;-)

Svar: Vad roligt att höra! :) Såpa är grymt bra till det mesta när det gäller städning. Superbra! Och kul att du vill vara med och tävla. Kram!
Kikan

Cina

Jag har börjat tänka på hur gjorde dom förr och vad använde man då, så gamla husmorstips försöker jag kolla efter. Grönsåpa, diskmedel och vatten kommer man långt med faktiskt, även bikarbonat till vasken. Kram Cina

Svar: Åh, jättebra tips! Och kul att du vill vara med och tävla. Det där med bikarbonat har jag läst om och måste absolut testa. Jag råkar nämligen alltid köpa hem en burk av detta i tron att jag ingen har när jag behöver och det har resulterat i tre burkar i skafferiet :) Kram!
Kikan

Ann-Christin Lundström

Som några ovan, microfiberduk, såpa och bikarbonat. Bästa bästa!!! Man kommer långt med det :-) Jag har även länkat till tävlingen!! Korsar nu fingrar och tår på att jag får testa tvättmedlet!!

Svar: Vad kul att du vill vara med! :) Och tack för de bra tipsen. Kram!
Kikan

Elisabeth Eriksson

Mitt miljötips;Ha endast ett fåtal rengöringsprodukter och sådana som kan användas till olika saker;YES diskmedel är väl inte så miljövänligt, men det är väldigt drygt och man skall ta bara en dutt, kan användas till att ta bort fläckar med och lite till att putsa fönster med; såpa går till det mesta, även galltvål bra till fläckar och att tvätta hårt smutsade "grovkläder" i.Överhuvudtaget skall man inte överdosera något,mät upp ordentligt! Kram

Svar: Vad kul att du vill vara med och tävla. Och bra tips var det också. Kram Kikan
Kikan

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress