Nutellakakor med ekologisk nötcreme

Recept / Permalink / 1
Lillkillen börjar bli lika förtjust i att baka som jag är så i dag när vi var lediga lovade jag att vi skulle göra just detta. Dessutom passade det bra då vi ska ha kalas för maken på lördag. Efter att ha funderat lite på vad vi skulle göra hittade jag ett recept på nutellakakor. Och eftersom jag tycker att det är kul att baka så ekologiskt jag kan passade vi på att inhandla KRAV-märkt nötcreme när vi var i affären. (Ännu en gång levererade vår lokala COOP-affär).
 
Kakorna var jättelätta att göra och var försvinnande goda. Jag fick hejda både mig och lillkillen i sista stund så att det skulle finnas några kvar tills på lördag.
 
Nu ska jag strax krypa upp i soffan och kolla på Greys Anatomy, första avsnittet för den här säsongen. Mys!
 
 
Cirka 24 stycken
 
Du behöver:
1 ägg
1 dl strösocker
2 dl kylskåpskall ekologisk nötcreme
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
Pärlsocker till garnering
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda ihop ägg och socker. Tillsätt nötcreme och rör smeten slät.
3. Blanda ner mjöl och bakpulver i smeten och arbeta ihop allt till en smidig deg.
4. Rulla cirka 24 bollar av degen. Platta till dem och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö över pärlsocker.
5. Grädda kakorna mitt i ugnen i cirka 10-12 minuter.
 
Grundreceptet kommer från tidningen Hembakat.

#1 - - Ann:

Så enkelt det låter att tillomed jag skulle klara av detta :) skall bli gott att få smaka på lördag :)

Svar: Hoppas att du gillade dem :) Vi fick några över, lär försvinna inom kort... Kram!
Kikan

Till top