1 mars 2014

Dagens tårta

Recept

Dagens kalas för maken blev lyckat och nu har vi landat i soffan och ska kolla in mellon. Galet mätta är vi efter diverse godsaker. Jag funderade lite fram och tillbaka på vad jag skulle göra för tårta, dagen till ära, och till slut kom jag fram till att jag länge har tänkt att testa att göra en tårta med Kit Kat-choklad. Så det fick det bli. Jag bakade vanlig sockerkaksbotten som jag delade i tre delar. Sedan fick det bli jappfluff mellan bottnarna och så spacklade jag tårtan med hallonmousse.
 
Jag gjorde dock två misstag. Jag borde ha satt dit chokladen direkt efter att jag spacklade tårtan, istället väntade jag tills moussen hade stelnat och då var det svårt att få dem att fästa. Dock satt de fast ganska bra när vi tog bort bandet och skar upp tårtan trots allt. Sedan lade jag på bären för tidigt. Eftersom jag använde tinade frysta hallon borde jag ha lagt på hallonen precis innan servering. Nu hann de rinna ut en hel del vätska på fatet. Inte hela världen men lite irriterande för hobbykonditorn. Men man lär sig ju av sina misstag.
 
 
Lillstrumpan

Wow, det ser supergott ut! Själv kör jag alltid med samma standardtårta, men inser ju nu att jag kanske borde våga testa något annat :)

Svar: Kan erkänna att jag är ganska dålig på att variera innehållet i mina tårtor. Det blir oftast samma botten och samma fyllning :) Bara förpackningen som varierar.
Kikan

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress