I går kväll gjorde jag nyttiga chokladbollar för första gången. Och käre värld så goda de blev! Ska jag vara ärlig kan jag inta förstå att något som inte innehåller socker kan bli så smarrigt och gott. Ni måsta bara testa alltså. Jag gjorde en dubbel sats till i dag och dem ska vi avnjuta nu ikväll. Fredagsmys de luxe!
Jag hittade receptet hos Kelly Biddle men hade inga fiberberikade havregryn hemma som det står i grundrecepetet så jag körde på fina havregryn från Saltå kvar istället. Och så hade jag vatten i istället för kaffe av den enkla anledningen att jag inte hade något kallt kaffe. Men jag tror att de kan bli supersmarriga med lite kaffe i.
Cirka 10 bollar
100 gr färska dadlar
2 msk kokosolja
2 msk kakao
2 msk kallt kaffe (eller vatten)
1/5 dl fiberberikade havregryn
Strössel att rulla bollarna i
Mosa alla ingredienser med en gaffel. Rulla smeten till bollar och rulla dem sedan i kokos. Man kan även rulla dem i nötter, gojibär eller något annat man tycker är gott. Förvaras i kylen.
Lisa
Testa gärna chokladbollsgröten på min blogg. Precis som du förundras jag över hur något så nyttigt kan smaka så gott. Och jag som hatar havregrynsgröt, bara älskar denna gröten... <3
Svar:
Kikan
Sofia.bjorsson@gmail.com
Följer din blogg på Bloglovin så kommenterar sällan. Vill tipsa dig om att det finns jättegoda rawfoodbollar med citron med. Men helt utan socker är de ju inte... En hel del fruktsocker i dadlarna skulle jag tro. ;) Men självklart bättre än vitt socker.
Svar:
Kikan
De ser goda ut!