I dag gick storebror på jullov och vi ville i vanlig ordning ge personalen på förskolan varsin julpresent då vi uppskattar dem så otroligt mycket. I år blev det en goodiebag med choklad, fudge och tepåsegranar. De var verkligen roliga att göra de här granarna och de var superenkla att få till.
 
Till en gran behöver du:
 
En tom hushållspappersrulle
Ett A3 papper
Tejp
Sax
Lim
2 paket Pukka-tepåsar
Ett kakmått i form av en stjärna
 
Gör så här:
 
Rulla en strut av pappret. Fäst med tejp. Klipp till struten i lagon storlek. Limma överst på pappersrullen och trä på struten. Låt torka. Fäst sedan tepåsar med lim på struten, börja nerifrån och gör ett varv i taget. Avsluta med att tejpa fast en stjärna på toppen.
 
Det går bra att välja vilket te man vill men jag gillar Pukkas ekologiska teer och då gick det åt lite mindre än två förpackningar per gran. Vill man går det även bra att göra en stjärna av papper och fästa på toppen men jag tyckte att det var lite roligt med något man kan behålla och återanvända när teet är uppdrucket. Jag är lite sugen på att göra en gran till mig själv att ha framme som pynt, då får det bli en med kanelte för de granarna doftar även väldigt juligt när de står framme.
 
 
Pukkasverige

Hej, vilka fina presenter! Jag tänkte lägga upp en bild på Pukkas instagramkonto, hoppas ok? Självklar nämner jag att det är du som gjort dem! Glad helg!

Susanne
Biofood/Pukka Sverige

Svar: Vad roligt! Det är självklart helt okej. Trevlig helg!
Kikan

Anonym

Fantastiskt fina granar. Vad har du använt för lim?

Svar: Tack! Om du klickar på länken i inlägget så kommer du till en beskrivning. Där står allt du behöver och hur du gör.
Kikan

Anonym

Hej, vart fick du tag i så små formar?

Svar: Jag köpte dem i en affär med allt möjligt här på orten.
Kikan

Aa

Hej vart fick du tag i så små pepparkaksformar?

Svar: Jag köpte dem i en affär som har allt möjligt här på orten,
Kikan

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress