2015 är året då semmelbaket goes wild. Vi har sett semmelwraps, semmelkladdkaka, semmeltårta och flera andra varianter av den klassiska semlan. Jag är inte sämre jag utan bjuder också på en annan sorts semla. Nämligen tadaaaaa........semmelpops. Jag är ju svag för cakepops i alla dess former och dessa semmelpops är perfekta små munsbitar för dem som kanske inte orkar eller är sugen på en stor semla.
Jag valde att baka vanliga semmelbullar enligt ett recept hos ICA men gjorde några små bullar av en del av degen. Med andra ord blev det ett antal minisemlor som jag sedan stack ett sugrör i botten på. Några av dem havererade ganska snabbt så jag tror att hemligheten är att grädda dem ganska hårt, inte gröpa ur dem för mycket (kanske inte alls) och låta dem stå i kylen en stund så att de hårdnar ytterligare innan man sätter fast dem på pinnen/sugröret.
Söta blev de, i dubbel bemärkelse. Och så klart ekologiska.
Anna Granström
Så gulliga! Jag ska nog baka i år igen (givetvis eko!). Byter mandelmassan mot blåbär eftersom Martin inte tål mandel. Smarrigt... Men jag kör sockerfritt i februari! Har just börjat blogga igen, får se om det håller i sig...
Svar:
Kikan
Pernilla / Ekoenkelt
Åh! alltså, semlor är min favorit all time. Och det här ser ju bara helt magiskt ut!
Svar:
Kikan
Hanna
Såå söta! Gillar inte riktigt semlor för de blir för mycket men dessa skulle ju va alldeles perfekr!
Svar:
Kikan
Http://carroat.blogg.se
Åhhh :)
Svar:
Kikan
så söta