Jag upptäckte precis ett skomärke som verkar vara helt fantastiskt. De tänker på miljön i alla led, är fairtrade och skorna är dessutom supersnygga. De tillverkar hersskor, damskor och barnskor och märket heter Veja
 
Bomullen är ekologiskt odlad, sulorna av naturgummi och lädret är naturgarvat. Jag gick helt i spinn när jag var inne och läste på deras webbplats om allt bra de gör och kikade på alla fina skor.
 
Så här skriver Uma Bazaar om Veja:

Vejas grundare tröttnade på vackra tal med tomma ord. En annan värld måste vara möjlig resonerade de och skred till handling. Deras leverantörer är oftast bönder med små odlingar. De är stolta över att vara en del i en ny jordbrukstrend där de banar vägen för andra som vill tänka modernt. De må vara små men de är en blivande nagel i ögat på de globala kemiföretagen.  

Bomullen i skornas tyg kommer från två brasilianska kooperativ av småproducenter som odlar den ekologiska bomullen.

Sulorna är tillverkade av naturligt latex från vildväxande gummiträd som utvinns av Seringueiro folket i Chica Mendez reservatet i hjärtat av Amazonas djungel. Genom att utvinna gummit från hevea trädet värdesätts skogen och kampen mot skövlingen av regnskogen underlättas. Naturligt latex går dessutom att återvinna.

2006 lanserade Veja sin första kollektion i brasilianskt ekoläder. Lädret är ekologiskt garvat med extrakt av akacia och krom är självklart bannlyst i hela processen.

 
Ett gäng supersnygga damskor, ni hittar dem hos Sarenza
Och dessa superfina barnskor, även dessa finns hos Sarenza
 
Dessa snyggingar finns hos Zalando
 
Dessa snyggingar (jag är tokkär i de rosa och mintgröna) har jag tyvärr bara hittat på Vejas webbplats men det är free shipping om man handlar över 100 euro...Det finns galet mycket mer snyggt där dessutom. Uj, uj, uj...
 
Ett axplock av allt fint till kidsen från Vejas webbplats.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress