Jag lovade ju att visa de söta pumpafrallorna som vi bakade igår och här kommer både bilder och recept. Dessa kommer jag absolut att göra igen då de både var roliga att göra och väldigt goda.
Cirka 15 stycken
25 g jäst
3 dl fingervarm mjölk
75 g morötter, fint rivna
2 msk rapsolja
1/2 dl ljus sirap
1 tsk salt
1 tsk gurkmeja
8-9 dl vetemjöl
7-8 m steksnöre
Garnering
tomatkvistar
Gör så här
Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills den lösts upp. Blanda ner morötter, rapsolja, sirap, salt, gurkmeja och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en ganska fast deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i cirka 50 minuter. Dela därefter degen i cirka 15 bitar och rulla dem till bollar. Vira ett steksnöre runt varje boll så att det bildas åtta tårtbitar. Knyt ihop tråden och klipp av ändarna. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa under bakduk i cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 230 grader. När bröden jäst färdigt, pensla dem med vatten. Grädda bröden mitt i ugnen i 10-14 minuter. Låt dem svalna på plåten. Klipp upp snörena och plocka bort dem försiktigt. Klipp till pumpaskaft av tomatkvistar och stick ner ett i varje bröd.
Recept från tidningen Hembakat 7/2015
Nej men vilken fiffig ide, och tack för att du delade receptet! Ska på en halloween grej nästa vecka och då ska alla ha med sig något, har inte kommit på vad jag skulle göra men detta blir ju perfekt!