Du behöver:
Tårtbotten:
- 1 dl kakao
- 2 1/4 dl mjölk
- 1 1/4 dl socker
- 125 gram rumstempererat smör
- 1,5 dl socker (igen)
- 2 ägg
- 1,5 msk vaniljsocker
- 3,5 dl vetemjöl
- 1,5 tsk bakpulver
- Valfri sylt
- 5 dl Grädde
- 1.5 dl Strösocker
- 1.5 dl Kakao
- Nonstop
- Chokladrullar
- Snacks
- Grillspett
- Papper till segel
- Sjörövarflaggor, jag srkrev ut mina här
Gör så här:
Tårtbottnar: OBS det går åt två chokladkakor så gör dubbel sats och grädda i två brödformar
Blanda kakao, mjölk och första omgången socker i en kastrull och låt det koka upp. Låt sedan svalna medan du smörar och bröar en avlång brödform. Rör smöret och den andra omgången socker pösigt, blanda sedan ner äggen och vaniljsocker. Blanda mjöl och bakpulver för sig och rör ner det och chokladblandningen lite i taget i smeten. Häll smeten i formen och ställ in kakan i nedre delen av ugnen, där den gräddas i 175 grader, i ungefär 1 timme. Låt sedan svalna.
Skär ut de olika delarna till skeppet och sätt samman dem med sylt och grillspett. Jag skar ut dem på frihand först men insåg att det hade varit smartare att använda sig av en mall. Så mitt råd är att rita en mall först och skära efter den.
Chokladmousse: Vispa ner kakaon och sockret i grädden så att det precis blandar sig. Ställ in bunken i kylen i 15 min. Vispa sen upp till fluff. Spackla tårtan helt med chokladen. Det blir ganska mycket över men jag frös in resterna och gjorde glass.
Spackla hela tårtan med chokladmousse och dekorera med diverse godis och snacks. Sätt fast seglen precis innan servering.
Såå fin.
Här tänkt att jag ska försöka mig på ett piratskepp till sonens 4-årskalas. Undrar bara vilken storlek på brödform du använde?
Hej
Såå fin piratbåtstårta du har gjort.
Tänkte jag ska försöka mig på att göra en efter dina fina instruktioner, jag undrar bara över storleken på brödformarna?
Tack på förhand
Mvh
Ida
Wow, så himla fin!! :D