Jag har äntligen lyckats hitta ett gott recept på chiapudding. Nu när jag inte äter så mycket mjölkprodukter längre var jag i stort behov av att hitta något mättande och bra att äta till frukost och jag har tidigare testat just chiapudding men inte riktigt fått till det. Hemligheten visade sig dock vara kakao och banan och med den här chiapuddingen är det som att äta chokladpudding till frukost men med massor av nyttigheter istället.
 
Att den går så snabbt och lätt att förbereda kvällen innan är dessutom ett plus som småbarnsförälder när man snabbt behöver få i sig något samtidigt som man ser till att barnen äter sin frukost på morgonen. Utöver detta brukar jag även äta två knäckemackor med en skivad avokado på. Då håller jag mig mätt riktigt länge för att vara jag. Jag brukar nämligen vara hungrig igen efter någon timme i vanliga fall.
 
 
 
Chiapudding med kakao och banan
 
(alla ingredienser är självklart ekologiska)
 
1 liten banan
2 tsk kakao (jag använder urtekrams fettrecucerade)
1 dl mandel/havre eller zoyamjölk
1 msk chiafrön
Hallon eller andra bär
 
Mosa bananen och blanda den med övriga ingredienser. Ställ i kylen över natten. Servera med hallon eller andra bär.
 
 
Anonym

Det där måste jag testa. :) Köper du färdig mjölk eller gör du egen? Har nämligen testat att göra mandelmjölk en gång men tyckte den blev rätt vattning. Kanske den köpta är bättre. :)

linasvardag (på instagram)

Detta ska jag testa snart, tack för tips!

Anna

Tack för receptet :D Brukar göra det nu för tiden till frukost, så himla gott! Perfekt sätt att använda mandelmjölk också då jag VILL så gärna gilla smaken på den typen av mjölk(svårt att dricka den som den är) då jag undviker vanlig mjölk :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress