30 januari 2016

Sockerfri kladdkaka

Recept

I dag testade jag att göra en sockerfri kladdkaka. Och även om det inte finns någon kladdkaka i världen som slår min vän Marras och kladdkakor med riktigt socker i inte riktigt går att jämföra med sockerfria alternativ så blev den faktiskt riktigt, riktigt god. Båda barnen samt jag och maken smaskade i oss till efterrättoch jag ska strax ta en tur till kylskåpet och ta en stor bit till.
 
 
10-12 bitar
6 ägg, vitor och gulor separerade
3 dl mandelmjöl
2 1/2 dl dadlar utan kärna
2 dl vatten
1 dl kakao
Hallon
 
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggvitor och gulor var för sig. Kör mandelmjöl, dadlar, vatten, äggulor och kakao i en mixer. Vänd försiktigt ner äggvitan i smeten.Häll upp i en springform och grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Låt svalna och servera sedan med hallon. Ät och njut!
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress