Nyligen bjöd en av mina fina kollegor på en galet smarrig glassbakelse på jobbet. Det visade sig även att den var sockerfri, fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. Jag var tvungen att testa själv och den här kommer jag absolut att göra igen. Jag gjorde den i en brödform och skar den sedan i delar och satte glasspinnar i.
 
Tror minsann att jag ska ta mig en tur till frysen och ta fram en bit till på studs.
 
 
Du behöver
200 g naturella cashewnötter
1/2 dl kokosgrädde
3/4 dl agavesirap
1 krm vaniljpulver
finrivet limeskal från två lime samt färskpressad limejuice från dem
3/4 dl kokosolja
75 g tinade björnbär

Botten
1 1/2 dl mandelmjöl
120 g färska, urkärnade dadlar
1/2 tsk vaniljpulver
1 krm salt
2 msk kokosolja

Gör så här
1. Blötlägg cashewnötterna minst 6 timmar.
2. Botten: Mixa samtliga ingredienser till en smidig deg. Tryck ut hälften av degen i en bakpappersklädd form, ca 15 x 20 cm (för 12 st bitar).
3. Häll av, skölj och låt cashewnötterna rinna av. Mixa dem fint. Tillsätt kokosgrädde, agavesirap, vaniljpulver samt limeskal och -juice. Fortsätt mixa till en jämn smet. Tillsätt kokosoljan och fortsätt mixa.
4. Bred ut hälften av fyllningen på bottnen. Jämna till ytan. Ställ in i frysen i cirka 30 minuter.
5. Tillsätt björnbären till resterande fyllning, men spara några hela bär. Mixa till en jämn smet.
6. Bred ut björnbärsfyllningen ovanpå limefyllningen. Tryck ner de hela björnbären. Jämna till ytan. Ställ in i frysen i cirka sex timmar, tills den stelnat.
7. Tryck ut resten av mandelsmeten på björnbärsfyllningen. Ställ in i frysen ca 30 minuter.
8. Ta ut glassen ur frysen cirka 15 minuter före servering.

Maria Dahl

Mmmmm. gott!

ANNAWII ♥

Mums!

Fani

Åh vad gott det lät och så fint! :)

ajlimullersandvik.blogg.se

Men guuuuud så snygg den blev också :D :D Jag vill typ äta hela!

Sharon

Åh så gott! Måste testas! :)

Marie Bergman

Ser väldigt gott ut =)

Fanny

Ser så gott ut!

ISA

men hallå vilken fin/smarrig grej! så gott <3

Amanda Niclasson

Åh ser gott ut!

Lena

Mums, detta måste jag definitivt testa! :)

julia

Kul ide´ och gott verkar det också vara!

Fröken

Mumma kardekumma! :-) Kan man byta ut nötterna mot något substitut om man är allergisk?

Hanna Karlsson

Vilket bra tips! Det låter riktigt gott.

Svar: Älskar pizzasnurror! Rekommenderas varmt.
Kikan

jessica

Det ser ju så himla gott ut! :D

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress