Med föräldraskapet följer även en hel radda superkrafter. Superkrafter som skulle få både Hulken och Superman på fall inom loppet av några sekunder. Så se upp, här kommer Supermamman!

Superhörsel

Plötsligt vet man exakt hur det låter när en napp faller i golvet. Du kan även befinna dig i ett helt annat rum och plötsligt vråla "sätt dig ner i soffan!" För du hör på ljudet att minstingen står upp redo för ett stagedive.

Supersnabbhet

Du kan snabbare än vinden kasta dig fram och rädda en blomkruka, vas eller annat som din älskling är på väg att riva ner. Eller fånga upp hen som precis ska kasta sig ut från soffan.

Superdoftsinne

Du kan känna på doften om det är ditt barn som har bajsat. Du kan till och med skilja ut det i en hel grupp av odörspridande små individer.

Superstyrka

Du kan plötsligt bära barn, väska och diverse andra saker samtidigt som du puttar barnvagn. Har du flera barn kan du addera en ståbräda också. Sistnämnda ska så klart alltid bemannas i uppförsbacke.

Superenergi

Förr var du inte människa på flera dagar efter en natt med dålig sömn. Nu sover du aldrig en hel natt men klarar trots detta mer än någonsin. Så länge du får din dagliga dos av superhjälte-elexir. Även kallat kaffe.

Superkoordination

Du kan göra femtioelva saker på en gång. Mata bebis, laga mat, roa större barn och prata i telefon. Att du bränner såsen, inte minns vem du pratade med och till slut sätter barnen framför TV:n tyder bara på att du även innehar nästa superkraft som är:

Superproblemlösare

Inga problem är förstora för Supermamman (eller Superpappan) Du hittar lösningar på alltifrån hur man får bort fläckar på bästa sätt eller hur du får bebisen att bli glad igen. Det sistnämnda gärna genom att med falsettröst sjunga någon egendiktad tokig sång samtidigt som du hysteriskt viftar med första bästa pryl du får tag på.

Superförhandlare

Du löser alla konflikter som dina små hamnar i hemma. Även om det oftast handlar om att använda superkraft genom att lyfta bort mycket argt barn från ännu argare syskon. Alternativt agera superproblemlösare och låta stora barnet få iPaden och lilla iPhonen. För även superhjältar behöver hämta andan ibland.

Supersyn

Barnen tror att mamma inte har koll. Men egentligen ser du ALLT. Bortsett från den där legobiten som du ALLTID trampar på. Legobitar på golvet är för övrigt det enda som kan nocka en superförälder. Lego är superföräldrars kryptonit. Det och att få höra så hemska saker som att kaffet är slut.

 
Sarah

Precis så är det 😂

Elisabeth Eriksson

Och du är en supermamma! Kram din mamma

VisaLiza

Föräldrar har onekligen superkrafter, kramar Liza

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress