11 juni 2016

Kaffeisglass

Recept

Nu när jag har lärt mig att dricka kaffe blir det en hel del kaffekokande här hemma. I bland blir det dock en del över som hamnar i slasken. Och det känns ju aldrig bra att kasta bort ätbara saker så när jag såg att man kan göra isglass av överblivet kaffe var jag tvungen att testa. Och det blev riktigt gott. Perfekt att äta varma dagar när man kanske inte är så sugen på något varmt men behöver koffein-kicken. Jag gjorde två olika varianter. En med enbart kaffe och en med hälften grädde och hälften kaffe.
 
Och ni tänker väl på att alltid köpa ekologiskt kaffe? Kaffe är nämligen en av världens mest besprutade grödor. Läs mer hos Naturskyddsföreningen, och ni kommer aldrig någonsin vilka dricka icke-ekologiskt kaffe igen.
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress