I går hjälpte jag min och barnens kompis att göra en tårta till hennes nioårskalas. Det var så mysigt att få göra tårtan tillsammans med födelsedagsbarnet och då hon älskar hästar blev det en tårta på just det temat.

För ett tag sedan hittade jag idén att göra tårtor av cupcakes och det var så himla kul att få testa att göra en. Det här är ett enkelt men mycket effektfullt sätt att göra en tårta på och vill man göra den riktigt enkelt kan man köpa färdiga muffins. Jag valde dock att baka själv.

Jag gillar grejen att man tar en cupcake istället för att skära upp en tårtbit och att bara fantasin sätter gränser för hur man dekorerar.

Då jag misslyckades totalt med min jappfluff den här gången (den skar sig totalt) så fick jag tänka om i sista sekunden och göra en annan frosting. Men den blev god den med.

Muffins
300 g smör
6 st ägg
6 dl strösocker
9 dl vetemjöl
6 tsk bakpulver
6 tsk vaniljsocker
3 dl mjölk

1. Smält smöret och låt det svalna.
2. Vispa ägg och socker poröst.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker.
4. Tillsätt detta växelvis med det smälta smöret och mjölken.
5. Fördela i muffinsformar, fyll dem till 2/3, och grädda mitt i ugnen i 200 grader 15 minuter.

Frosting
900 g florsocker
120 g kakao
150 g smör, rumstempererat
375 g naturell philadelphia

Vispa ihop florsocker, kakao och smör till en slät smet med elvisp på medellåg hastighet. Tillsätt färskosten och vispa tills det är helt blandat. Vispa sedan på medelhög hastighet tills glasyren är lätt och fluffig.

Vispad grädde
Marsipan och annat till dekor

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress