Vi har läst kvällssaga för våra barn ända sedan de bara var några månader. Det är en superviktig del av nattningsrutinen tycker jag och en så himla mysig stund när vi får krypa ner och avsluta dagen tillsammans. Dessutom blir det ju en stund då barnen får ha en av föräldrarna helt för sig själv då barnen nattas vid lite olika tider.
 
Lillebror börjar nu också uppskatta något längre sagor men är fortfarande i det stadiet där vi kan läsa samma bok om och om igen. Storebror är dock så stor att vi kan läsa längre kapitelböcker och sedan gå över på någon ny. Och det finns ju inget bättre än när vi har varit på biblioteket och kommit hem med flera kassar med nya böcker att utforska.
 
 
Här ovan ser ni några av de böcker vi plöjt senaste tiden.

 
Desa var perfekta inför skolstarten och uppskattades av storebror. Jag älskar när böcker kan vara en inkörsport till att prata om saker som händer här och nu.
 
 
Böckerna av Kjell Thorsson var en nyhet för mig men vi fastnade direkt. De är rikligt illustrerade och innehåller massor av roliga detaljer i stil med Sven Nordqvist böcker. Du kan bläddra tillbaka flera gånger och ändå se nya saker. Dessutom tycker jag om lite djupare texter. Läs bara den här ovan, så klokt och fint. Storebror tog med sig boken till disken på biblioteket och beställde ytterligare en i serien helt själv nu senast. Min store lille kille. 
 
 
Och så har vi den här boken, Tåget hem av Cecilia Torrud. Jag har ju vuxit upp med hennes illustrationer och älskade Ensamma mamman och tänker alltid på Kamratposten när jag ser hennes bilder (För övrigt tidernas bästa tidning att växa upp med, Kropp och Knopp lärde mig allt som är värt att veta)
 
Och den här boken är underbar. Den speglar på pricken hur det är att ha en treåring i familjen och jag och storebror tyckte att delen där barnet skriker BRÖÖÖÖL var så rolig att vi läste den om och om igen och låg och vred oss av skratt varje gång. Kanske inte det bästa i nedvarvningssyfte vid nattningen men helt klart värt det.
 
Anonym

Åh, jag älskade också ensamma mamman. Lånade på bibblan och läste om dom många gånger 😊

Svar: Samma här! De var SÅ bra!
Kikan

Anonym

Hej! Jag googlade Babblarnakalas och hittade till sin sida. Så fråga på ett gammalt inlägg, men var hittade du blockljus i olika färger till ert Babblarnakalas? Med vänlig hälsning, Jannie

Svar: Hej! Jag köpte dem i lite olika affärer. Minns att jag frågade på vårt lokala Coop om de hade några på lager i de färger jag behövde. :)
Kikan

Anonym

Vi började med tam tiggarpojken och har läst allihopa i sommar för våran 5 och 7 åring tips

Svar: Åh, tack för tipset!
Kikan

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress