17 december 2017

Pepparkakscheesecake

Recept

Söndag kväll och jag sitter uppe och njuter lite av tystnaden. Resten av familjen sover och jag ska snart göra dem sällskap. Det är bäst att komma i säng hyfsat i tid för lillebror går nu in på fjärde dygnet utan napp och han har vaknat och varit ledsen flera gånger de senaste nätterna. Han har dock somnat om efter ett tag och på dagarna går det jättebra. Så jag hoppas att han snart vänjer sig vid att somna om utan den också. Men det är klart att det är ovant för honom, med tanke på hur mycket han har älskat sina nappisar.
 
I dag har vi haft en härlig dag med fina vänner på besök och ett ljuvligt vinterväder. Barnen har varit ute och härjat i snön och vi har även dekorerat och nästan monterat klart vårt pepparkakshus, eller vårt tomtetorn som vi kallar det med tanke på formen. Jag lovar att ge er bilder så snart det är klart.
 
Til dagens fikabesök hade jag gjort en helt galet god pepparkakscheesecake som vi åt upp i ett naffs. Den här bara måste jag göra igen då den var superenkel att göra och bara SÅ smarrig.
 
 
Du behöver:

4 ägg
1 dl strösocker
200 g philadelphiaost
3 dl vispgrädde
150 g pepparkakor

Gör så här:

  1. Vispa ägg och strösocker fluffigt
  2. Blanda i osten och vispa lite till.
  3. Vispa grädden fluffig och vänd sedan ner den i smeten.
  4. Lägg pepparkakorna i en påse och krossa dem lätt med en kavel. Eller använd en mortel.
  5. Fyll ett lager med smet i en sockerkaksform, strö över ett lager med krossade pepparkakor. Häll på resterande smet och täck översta lagret med krossade pepparkakor Frys tårtan minst fem timmar.
Receptet kommer från boken Sweet Christmas av Leila Lindholm
 
 
 
Tess

Mums, vad gott! :)

Svar: Ja den blev oerhört smarrig :)
Kikan

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress