
Cirka 10-12 bullar
Du behöver
Till degen:
50 gram kokosolja
2 dl kokosmjölk (det vita lagret)
2 ägg
2,5 tsk bakpulver
2 krm salt
2 dl mandelmjöl
2 dl bovetemjöl + extra för utkavling
1 dl lönnsirap
1 tsk vaniljpulver
1,5 tsk mald kardemumma
nypa salt
Till kanelkrämen:
80 gram färska dadlar utan kärnor + hett vatten
0,4 dl vatten
50 gram ekologisk kokosolja
1,75 msk mald äkta kanel
Gör så här
Börja med att värma kokosoljan i en kastrull på svag värme tillsammans med lönnsirap och kokosmjölk till en jämn smet. Blanda alla andra ingredienser och blanda sedan ihop med smeten. Blanda väl och låt stå i 15 min för att svälla och binda samman. Gör kanelkrämen under tiden. Sätt ugnen på 180 grader.
Hacka dadlarna i småbitar, lägg i en skål och häll hett vatten över. Låt stå i cirka tio minuter innan du häller av vätskan och lägger i resterande ingredienser. Mixa med stavmixer väl till en slät smet.
Patta/kavla sedan ut bröddegen med hjälp av bovetemjöl som hjälp för att inte kladda. Ha lite tålamod, bred sedan ut kanelkrämen på hela degytan och vik dubbelt. Skär sedan i avlånga längder på ca 1 cm i bredd och ringla/rulla till bullar. Lägg på en pappersklädd plåt eller i formar och baka ca 15-20 minuter i ugnen.


Men oh så gott det verkar och ja det är ju oftast så mycket ingr i de nyttigare recepten som man inte har =D