En dag som såg ut att bli regnig och mulen visade sig bli solig om än något blåsig. Vi har varit ute och grejat men även varit inne. Bland annat bakade jag och lillebror en kaka som var av den lite nyttigare varianten. Den blev helt okej men nästa gång ska jag byta ut pumpafröna mot hackade nötter alternativt skippa helt.
Du behöver:
3 bananer
3 ägg
2 msk lönnsirap
1/2 dl kokosolja
2 1/2 dl mandelmjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk chiafrön
1 dl pumpafrön
1 1/2 tsk kanel
2 krm salt
Några frysta bär (jag tog björnbär)
kokos
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält kokosolja och låt svalna. Mosa bananerna tillsammans med ägg, lönnsirap och kokosolja. Blanda mandelmjöl, bakpulver, bakpulver, chiafrön, pumpafrön, kanel och salt. Blanda samman de blöta och de torra ingredienserna, lägg i bären, och häll smeten i en oljad brödform. Toppa med kokos. Grädda i ugnen i cirka 20 minuter. Låt svalna.