En av de böcker jag har läst ut under min semester är "Expeditionen. Min kärlekshistoria. " Av Bea Uusma. Jag hittade den av en slump hemma hos mina föräldrar och tog med den hem då jag har velat läsa den sedan jag hörde Beas sommarprat för något år sedan. 


Jag var själv väldigt faschinerad av Andre' och hans luftballong när jag var yngre och jag minns att jag såg flera dokumentärer om hans expedition. När jag läste arkeologi besökte jag även Andre' museet i Gränna och det är något med hela den här historien som är oerhört fascinerande. 

Och jag bara älskar Beas bok. Jag älskar hennes driv, oerhörda intresse och hur hon gräver djupare än någon tidigare har gjort i sitt sökande efter vad som faktiskt hände. Jag kan verkligen rekommendera just den illustrerade utgåvan då den innehåller både bilder och diagram som gör att även du som läsare kan tränga djupare in i historien och nästan få en känsla av att du befinner dig på Vitön. Boken är dessutom väldigt lättläst även om den är faktaspäckad och jag sträckläste den då den inte gick att lägga ifrån sig. 


Sara

Jag rekommenderar verkligen ett besök på Grenna Museum med Andréexpeditionen. Det ger en dimension till när man får se sakerna som hittades på vitön 33 år senare.

Svar: Ja jag var där när jag läste arkeologi och måste absolut åka dit igen.
Kikan

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress