En annan sak som går att hitta på Pinterest är spännande och roliga recept. Nyligen hittade jag en ananas cheesecake som är fri från vanligt vitt socker. Jag ändade lite i receptet utifrån vad jag hade hemma men den blev riktigt smarrig och fräsch. Kakan kräver dock lite förberedelsetid då cashewnötterna ska blötläggas över natten och sedan ska den in i frysen ett par timmar. Men den är absolut värd att vänta på.
 
Botten
250 g dadlar
130 g havregryn
90 g kokosolja
1 tesked lönnsirap
-1/2 tesked of vaniiljpulver
En nypa salt

Mellanlager
260 g ananas

Fyllning
250 g of cashewnötter (som har blötlagts över natten)
250 g ananas
160 g of lönnsirap
1 tesked vaniljpulver
1/2 citronsaft

Dekoration
-Ananas
-Toppen på en ananas
 
Gör så här

Botten
Ta bort kärnorna I dadlarna och mixa eller kör dem i en matberedare tillsammans med havregryn, kokosolja, lönnsirap, vaniljpulver och salt.
Pressa ut massan i en springform, lägg på några bitar ananas och ställ in i frysen.

Fyllning
Häll bort vattnet från cashewnötterna som legat blötlagda över natten och mixa dem tillsammans med ananas, lönnsirap, vaniljpulver och citronjuice. Ta ut botten ur frysen och häll på fyllningen. Ställ in i frysen i två till fyra timmar eller över natten. Ta ut i god tid innan servering. Garnera med ananasbitar och toppen på en ananas.
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress