Jag har ju tidigare skrivit om det här med presenter till förskolepersonal och lärare. Det är inte en helt enkel fråga och jag vet att många tycker att det lätt blir en tävling eller en hets och att för dem som kanske har det lite tufft ekonomiskt blir det tungt med alla insamlingar och liknande. Jag har genom åren valt att ge presenter till personalen på barnens förskola både till jul- och sommaravslutning. Jag har dock satsat på att försöka gör så mycket som möjligt själv och då jag älskar att få vara kreativ har det blivit vad som kanske ser ut som väldigt tidskrävande projekt.
 
Jag tycker dock att detta är ett så himla roligt sätt att visa uppskattning på och jag älskar att leta ideér och planera vad jag ska göra för nytt. Men jag försöker alltid göra saker som inte är så påkostade och som är hyfsat ekologiska och hållbara. Att jag sedan väljer att visa sakerna på bloggen är ju inte för att jag på något sätt vill bidra till någon hets utan för att jag vill dela med mig av roliga idéer som vem som helst kan göra.
 
Och med det sagt tänkte jag visa vad förskolan fick i sommarpresent i år. Jag satsade på att göra boxar med godsaker till personalen på barnens avdelning men jag gjorde även en tavla till hela förskolan från storebror då jag ville ge något mer då han ju slutar nästa vecka.
 
Boxarna
Själva boxarna gjorde jag av gamla skokartonger som jag klädde om. Det är ett snabbt och enkelt sätt att piffa till en låda på. Sedan klädde jag insidan med silkespapper. Jag sparar alltid alla silkespapper som ofta följer med som förpackningsmaterial när man beställer skönhetsprodukter och annat på nätet. Dessa är sedan perfekta att använda i sådana här sammanhang.
 
 
Godisglassar
Att ge bort glass är ju inte det enklaste. Den har ju liksom en tendens att smälta. Ett annat år gav jag bort glassboxar med alla tillbehör utan glass men när jag hittade den här roliga idén var jag tvungen att testa. Du fyller vanliga glasstrutar med godis. Jag har bara hittat strutar som är lite ojämna upptill så jag fick bryta av kanten försiktigt för att jämna till den. Sedan limmar du fast en mumsmums upptill med kristyr (jag använde färdig på tub) och häller på lite strössel på kristyren. Dessa påminne ju lite om häxhattarna vi gjorde till Halloween.
 
Eftersom glassarna är lite känsliga la jag dem i påsar. Just dessa påsar är biologiskt nedbrytbara och köpa från WWF.
 
Ekologisk dricka och choklad
De färdiga saker som jag köpte var ekologisk dricka från Berga bruk och ekologisk choklad från Ekorrens ekologiska. Även godiset i strutarna kom från Ekorrens ekologiska.
 
 
Glasflaskor
Flaskorna känner ni igen sedan tidigare och jag tog helt enkelt fyra stycken från min samling av Frosh-flaskor. Sedan dekorerade jag dem med lite textiltejp och ett sugrör. Allt detta hade jag hemma sedan tidigare.
 
 
Godisblommor
Dessa var riktigt roliga att göra och inte alls svåra. Dock inte ekologiska på något sätt, även om det faktiskt finns ekologiska geléhallon... Jag trädde bara upp mittenbiten och två gelehallon på ett grillspett, sedan satte jag tandpetare på tvärsen genom mittenbäret och fäste gelehallon på dem. Spetsarna som stack ut klippte jag av med en sax. Sedan trädde jag ett godisband på själva skaftet. Det underlättade dock att göra ett hål med något vasst först. Jag använde mig av en sådan där nål man använder för att känna på potatisen med.
 
Ordmolnstavla
Ni som har hängt med här vet ju att jag älskar att ge bort ordmoln. Dels är de enkla att göra och dels blir de väldigt personliga. Här valde jag att skriva förskolans och avdelningarns namn lite större och sedan en massa ord som jag associerar med dem.
 
 
Elisabeth Eriksson

Åh sådana fina presenter, så roligt för personalen på förskolan att få dem! Men när jag läser tavlan med ordmolnen, blir jag vemodig till sinnes - tänker ju på att åren för storebror på förskolan gått så fort! Jag och pappa har ju många minnen också därifrån, när vi hämtat storebror, först när han var ensam, sedan när lillebror också fick komma dit! Hur storebror växt och utvecklats hela tiden, det vi pratat om på hemvägen mm mm. Men var sak har sin tid, så är det ju! Kram mamma/morrmor och pappa/morfar!

Sussi

Hej
Har vart inne på din blogg o hittat dina ordmoln som jag bara tycker är såååå fina, har dock försökt få hem programmet till min egen dator så man skulle kunna fixa lite till sig själv men får det inte att funka. Hade du problem att ladda ner det till dig också tänkte om du kunde komma med nå tips o trix vad som kan va fel? Skulle så gärna vilja kunna fixa tavlor till förskolans fröknar i sommar :)

Susanne

Hej
Har vart inne på din blogg och hittat dina fina ordmoln och tycker dom är sååååå fina. försökte ladda hem programmet på min dator men får det inte att fungera. Tänkte om även du hade lite problem med detta och kanske har lite tips o trix vad som kan va fel. Skulle va så perfekt till sommarpresent till förskolan i sommar :)

Svar: Hm..kan det vara så att du inte har Java installerat på din dator? Kolla här om du har det, annars kan du ladda ner det.: https://www.java.com/verify/
Erika Kvarnlöf

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress