Alltså den här tiden på året... Den skira grönskan och allt som föds på nytt. Alla blommor som slår ut och kvällsljuset och luften som gör att man aldrig vill gå in. Även om den värmen som var i lördags bara gästspelade så går det åt rätt håll. I helgen planterade jag ut pelargoner i blomlådorna (snälla frost återkom nu inte fören till hösten...) och fixade i trädgården. Jag hoppas snart kunna fylla växthuset med alla plantor som jag har drivit upp i form av tomat, gurka och paprika så att fikonträdet som nu står där får lite sällskap.
 
Lite extra glad blir jag över att ullen verkar fungera som rådjursskrämma då tulpanerna har fått vara i fred sedan jag lade ut den.
 
Jag fick även ett japansk körsbärsträd i födelsedagspresent och nu ser jag med spänning fram emot att det ska slå ut. Vårt vanliga körsbärsträd är översållat med blommor så där ser jag fram emot en fin skörd. Jag hoppas även att det blir ett lika bra bärår som förra året men jag är lite orolig då hallonbuskarna ser väldigt glesa ut än så länge.   
 
Sedan går jag dagligen och kikar på magnoliabusken och håller tummarna att det ska bli några blommor på den i år. Vad jag har förstått så blommar den inte de första åren men nu är vi inne på fjärde utan blommor så jag hoppas varje år att den ska komma sig. Men den växer i vart fall så jag får väl vara glad att den lever. Precis som med krusbärsbusken som jag helt hade räknat bort men som jag nu ser har fått massor av blad.
 
 
Elisabeth Eriksson

Åh jag såg dina pelargonier, så fina, och jag tänkte liksom du att måtte det inte bli mer frost! Men de är ju intill väggen så frosten kommer nog inte åt där -fast vi hoppas den håller sig undan. Jag beundrade även dina andra blommor i rabatten, nu kommer ju något nytt varenda dag! Kram mamma

Britta

Hej! Så fina bilder på dina blommor i trädgården. Hälsningar från Nättjebacka

Svar: Tack, vad glad jag blir :)
Kikan

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress