Okej, jag tror att ni har fatttat att jag älskar hösten vid det här laget. Den klara friska luften, krispigheten och dofterna. Löven som skiftar färg och känslan av att allt förbereder sig för att gå till vila. Det coola i att veta att allt startar om på nytt igen till våren. År efter år efter år. Och med det infinner sig hopp om att det alltid går att börja om. För även om träden tappar sina löv så är de aldrig så vackra som precis innan de faller. Och nya kommer att växa ut.
 
Jag är helt enkelt höstens drottning.
 
 
Alltså höstens färger, är de inte helt fantastiska.
 
 

Vet ni varför bladen får så fina fäger på hösten? Det beror på att klorofyllet bryts ned av trädet och försvinner in i stammar och grenar. De gula och röda färgämnena finns i bladen även under vår och sommar, men klorofyllets gröna färg är dominerande och de gula och röda färgerna framträder inte så länge klorofyllet finns i bladen. När klorofyllet har lämnat trädens blad finns bara de gula och röda färgämnena kvar, och det är detta som ger löven dess höstfärger.

 
 
Jag drar alltid hem massa löv under höstens promenader då det finns många kreativa saker som kan göras av dem. Jag har gjort rosor, spöken, och ljuslyktor för att bara nämna något.
 
 
Den fina tunikan tog jag på vår klädbytarkväll på jobbet i våras. På torsdag är det dags igen, då kör vi vår tredje klädbytarkväll och jag är så taggad.
 
 
Viktoria-pinkpastry

Kan du inte berätta hur en klädbytar kväll går till så nyfiken

Viktoria-pinkpastry

Kan du inte berätta hur en klädbytar kväll går till så nyfiken

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress