Just nu äter vi björnbär för glatta livet här hemma då vår buske levererar mängder av dessa goda bär. Då jag fortsätter att äta så lite socker som möjligt men trots allt älskar goda bakverk är det roligt att testa nya recept. Dessa kakor försvann i ett naffs och blev verkligen jättegoda. Ett extra plus är att de är superenkla att göra. Du kan dessutom använda vilka bär du vill så det behöver inte vara björnbär.
 
 
8-10 bitar
 
Du behöver:
 
2 dl havregryn
2 dl mandelmjöl
1 tsk kanel
1/2 tsk kardemumma
1 tsk bakpulver
1 nya salt
2 msk riven kokos
1 banan
1 ägg
2 msk agavesirap
75 g kokosolja
150 g björnbär
 
Gör så här:
 
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och rör ihop. Mosa bananen och rör ner. Rör även ner ägg, agavesirap och kokosolja och blanda ihop till en deg. Platta ut hälften av degen i en brödform, lägg på bären som ett mellanlager och täck med resten av degen. Grädda i ugnen i 30 minuter.
 
 
 
Vackert porslin gör fikastunden lite extra mysig tycker jag. Jag är dock lite dålig på att plocka fram allt fint som gömmer sig i skåpen men jag ska bli bättre på det.
 
 
Sara

Tusen tack för ett underbart recept. Jag har även provat med hallon och det blev också gott. Det gäller ju att göra åt alla bären man sparat i frysen sen förra säsongen.

Sara

Tusen tack för ett underbart recept. Jag har även provat med hallon och det blev också gott. Det gäller ju att göra åt alla bären man sparat i frysen sen förra säsongen.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress