5 december 2018

En fin dag

Foto Pyssel

Vilken fin dag vi har haft idag, barnen och jag. När jag och lillebror hade lämnat storebror på skolan var det alldeles för härligt väder för att gå in. Allt var så där glittrigt vackert som det bara kan bli efter en natt med några minusgrader och vi tog oss en skogspromenad. Det är verkligen lycka att bara kunna gå rakt ut i skogen direkt från hemmet och vi träffade på ett rådjur bakom knuten.
 
(null)
 
Jag fick inte med mig systemkameran men knäppte några bilder med mobilen som inte på något sätt gör rättvisa av hur vackert det var. Solen kämpade sig upp bakom berget och för en fyraåring (eller vem som helst egentligen) är skogen ett enda stort äventyr så jag lät honom bestämma vägen.
 
 
(null)
 
Lite vila på en trädstam i väntan på att solen ska klättra över horisonten. Sämre kan man ha det. Lillebrors fina overall fick jag med mig hem från vår klädbytarkväll på jobbet nu senast och den sitterperfekt och verkar vara så gott som oanvänd.
 
 
(null)
 
Det guldiga ni ser i bilden är solens strålar som möter träden. Vi stod och tittade på det en stundinnan vi gick vidare.
 
(null)
 
Och sedan steg solen upp över kullarna och vi gick hemåt.
 
(null)
 
Den här vyn möter oss precis innan vi kommer fram till vårt hus när vi kommer från skogen.
 
 
Väl hemma passade vi på att fixa iordning lite och plockade fram min gamla kälke...
 
 
...några ljuslyktor..
 
 
 ...och  lite granris.
 
 
Sedan tog jag med några gröna grenar in som vi pyntade med. Jag ska visa er mer av detta inom kort.
 
De gröna grenarna hamnade även hyacintvaserna och jag kom på att jag hade några lökar i källaren. Vi får se om de tar sig. Vaserna är fyndade på loppis för några kronor och lyktan likaså.
 
 
När storebror kom hem pysslade vi en stund. Jag gjorde bland annat en ny variant av pappersrullestjärnorna och ni ska få se slutresultatet snart.
 
 
Dagen avslutades med en smarrig glass gjord av banan, äpple och kanel.
Rebecca Adnell

Ser underbart mysigt ut!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress