Ett av mina mål i år var att läsa fler böcker och det är något som jag har gjort. Jag försöker att varje kväll lägga undan telefonen och läsa istället då jag dels sover bättre då och sedan är det ju så mysigt också. Men den genre som jag har läst mest av är ju så klart barnböcker då vi ju läser för barnen varje kväll. Och det är ju extra roligt att läsa för en sjuåring som numera gillar att lyssna på längre böcker som gärna är spännande. Jag älskar verkligen att botanisera bland alla böcker på biblioteket och vi försöker att gå dit engång i veckan. En av de böcker som vi läst nyligen är Ylvania - sagan om ljusbäraren. Skriven av Ylva Hällen som en utveckling av barnprogrammet med samma namn.
 
 
Om Bolibompa-versionen var lite snällare är den här boken för något äldre barn då den bitvis blir ganska läskig. Det var någon mening på slutet som jag faktiskt hoppade över men i övrigt fungerde den finfint för min sjuåring som verkligen gillade den.
 
 
Boken har beskrivits som att Mio, min Mio möter Harry Potter och även om jag (pinsamt nog) inte har läst Harry Potter så påminner stilen verkligen om Mio, min Mio (som jag förövrigt älskade som barn). Inser nu att det nog är dags att läsa både den sistnämnda och Bröderna Lejonhjärta för min store pojk.
 
 
Ylvania - salgan om ljusbäraren är verkligen en bok jag kan rekommendera och den passar utmärkt som högläsningsbok. Nyligen släpptes även en uppföljare, Ylvania - de stulna skuggornas tid, som vi var snabba med att beställa på biblioteket. Den ska vi börja läsa inom kort.
 
 
Anonym

Den har vi också läst och jag håller med om att den är läskigare än TV-serien men oh så bra! Ett annat tips är Jo Nesbøs barnböcker. Hysteriskt roliga (vuxna och barn skattar på olika ställen) och spännande som attan. Jag menar, vem kan motstå böcker där pruttpulver och vedklyvarskor har en central roll?

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress