20 februari 2018

Jag älskar vintern

Outfits

I går jobbade jag hemifrån och det snöade verkligen hela dagen. Det var ett sådant där lätt snöfall där stora mjuka flingor långsamt virvlade ner. Ni vet sådana där snöfall som är så otroligt vackra och rent meditativa att titta på. Blicken drogs hela tiden till fönstret och jag njöt verkligen av att kunna sitta vid datorn och jobba med en kopp kaffe i handen samtidigt som jag då och då kunde vila blicken på flingorna utanför.
 
 
 
På lunchen var jag bara tvungen att gå ut och härja loss lite i snön. Det är så här som vintrarna ska vara om du frågar mig. Men snö och några grader kallt.
 
 
Jag älskar verkligen att bo i ett land med årstidsväxlingar och tycker att jag är bra på att finna det bästa med varje årstid. Och det här är verkligen det bästa med vintern. Kylan, snön och det vita vackra som skänker ljus under en annars ganska mörk årstid.
 
 
Stickade tröjor, raggsockar, en kopp kaffe och att komma in efter en stund ute. Det ruskar liv i både kropp och själ.
 
 
Och på tal om stickade tröjor. Den ni ser på bilden är en riktig mysfavorit som jag har fått av en kompis.
 
 
Mössan, halsduken, leggingsen och fuskpälsvästen har ni nog sett tidigare och de har funnits i mina ägor i många år. Vantarna är de som jag skrev om i ett återbruksmåndagsinlägg för ett tag sedan.
 
 
Jag blir som ett barn på nytt i snön och är fortfarande lika faschinerad över att ingen snöstjärna är den andre lik.
 
 
Jag är förresten på gång att införskaffa ett par längdskidor för fösta gången sedan högstadiet. Jag är så himla sugen på att åka ut på tur med termos och mackor i ryggsäcken. Barnen börjar ju bli lite störrre nu och kommer förhoppningsvis vilja hänga på framöver.
 
 
 
Snöbollskrig någon?
 
 
Nu ska barnen och jag njuta av vår lediga dag tillsammans. Något säger mig att det blir en tur ut i snön även idag.
Elisabeth Eriksson

Håller med dig fullständigt. Älskar också vintern och det är så vackert när snöflingorna dalar ner och solen lyser på ett vitklätt landskap. Man måste ta vara på den här tiden när vi äntligen fått riktig vinter. Kanske ni tar en tur hit upp till oss, skridskobanan är uppplogad och det är lagom med snö i backen uppe i skogen för pulkaåkning. Kram mamma!

Svar: Ja det har verkligen varit en härlig vinter. Skönt med en riktig sådan. Då blir det ju ännu härligare med vår sedan. Kram!
Erika Kvarnlöf

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress