På alla hjärtans dag bakade jag dessa små söta minibakelser men eftersom storebror också bakade en kaka sparade vi dessa till helgen. Och så ljuvligt goda de blev, särskilt den nötiga botten. Mums!
 
 
Det är ju egentligen helt galet att köpa färska jordgubbar utanför den svenska säsongen och det är något som jag sällan gör. De är varken ekologiska eller särskilt goda men just dessa var faktiskti vart fall ganska söta och jag ville verkligen ha hjärtformade jordgubbar så jag gjorde ett undantag.
 
 
Själva idén snodde jag från Pinterest men jag har ändrat i receptet en hel del. Jag använde mig av min minimuffinsplåt och gjorde dem direkt i utan formar.
 
 
Jag gillar bakverk som är som små munsbitar, allt som är smått är ju lite extra gulligt. Och du kan dessutom äta flera stycken.
 
 
Du behöver:
 
Botten
 
2,5 dl valnötter
1/2 tsk kanel
6 dadlar
En nypa salt
 
Fyllning
 
2 förpackningar ekologisk naturell mjukost
1 paket tinade frysta jordgubbar
2 matskedar agavesirap
Färska jordgubbar till dekoration
 
Gör så här:
 
Mixa samtliga ingredienser till botten. Tryck ut i den i formarna på en minimuffinsplåt. Om du inte har en sådan plåt går det säkert bra att använda vanliga formar, men använd då en lite hårdare sort. Blanda ihop mjukosten med mosade tinade jordgubbar. Häll smeten i formarna. Skär ut små hjärtan av halverade färska jordgubbar och lägg dem uppe på. Ställ in formen i frysen och frys ett par timmar. Ta ut dem cirka 20 minuter innan de ska ätas och lossa dem från plåten med en vass kniv.
 
 
Ät och njut! Tänk att det kan bli så gott helt utan vanligt vitt socker.
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress